Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές στην περιοχή Ασίας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τα κρούσματα Covid στην Κίνα, ενώ η κεντρική της τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια δανεισμού αναφοράς, ή τα βασικά επιτόκια δανείων, σταθερά – σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 2,02%, οδηγώντας τις απώλειες στην ευρύτερη περιοχή. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,39% στις 3.085,04 μονάδες και ο Shenzhen Component έχασε επίσης κατά 0,411% στις 11.134,47 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Η αλλαγή στάσης των Ευρωπαίων προς την Κίνα και οι ΗΠΑ

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 διαμορφώθηκε κατά 0,17% χαμηλότερα στις 7.139,30 μονάδες. Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,02% στις 2.419,50 μονάδες.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αντιστάθηκε στην τάση και σημείωσε άνοδο 0,16% στις 27.944,79 μονάδες στο κλείσιμο, ενώ ο Topix κέρδισε 0,28% στις 1.972,57 μονάδες.

«Μάχη» με τον κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, η Κίνα δίνει μάχη με τις πολυάριθμες αναζωπυρώσεις του COVID-19, από την Zhengzhou, στην κεντρική επαρχία Henan, έως την Chongqing στα νοτιοδυτικά, ενώ την Κυριακή ανέφερε 26.824 νέα τοπικά κρούσματα, πλησιάζοντας το ανώτατο όριο της πανδημίας της χώρας τον Απρίλιο. Το τελευταίο κύμα δοκιμάζει την αποφασιστικότητα της Κίνας να επιμείνει στις προσαρμογές που έχει κάνει στην πολιτική της zero Covid, η οποία καλεί τις πόλεις να είναι πιο στοχευμένες στα μέτρα καταστολής και να απομακρυνθούν από τα καθολικά λουκέτα και τα τεστ που έχουν στραγγαλίσει την οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Συναγερμός στην Κίνα για νέο κύμα πανδημίας

Σε αυτό το πλάισιο, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) και η ρυθμιστική αρχή τραπεζών κάλεσαν τις τράπεζες της χώρας να ενισχύσουν την πιστωτική στήριξη της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δανείων για τις επενδύσεις. Επίσης, άφησε αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο δανεισμού της για τρίτο συνεχόμενο μήνα, για τα μονοετή στο 3,65% και για τα πενταετή στο 4,3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές