Οι ΗΠΑ θα γίνουν όλο και πιο σημαντική πηγή υγραερίου (LPG) για τη διεθνή αγορά το επόμενο έτος, σύμφωνα στην Poten & Partners.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα εξαρτηθεί ακόμη περισσότερο από τις ΗΠΑ, καθώς θέλει να αποφύγει τις ρωσικές προμήθειες, με τις εισαγωγές να αναμένεται να αυξηθούν σε ενδεχόμενη αύξηση της ζήτησης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, η παραγωγή υγραερίου από τη Βόρεια Θάλασσα παραμένει χαμηλά.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Με το βλέμμα… στη Γερμανία η πρόταση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Ο οίκος αναλύσεων εκτιμά ότι μπορεί να καταγραφεί αύξηση της κατανάλωσης από τον οικιακό τομέα για θέρμανση.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως οι περισσότερες από τις εισαγωγές θα προέρχονται από τις ΗΠΑ, αλλά η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει ανταγωνισμό και αγοραστές από την Ασία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Επιδοτήσεις ρεύματος: Πώς θα ενισχυθούν 1 εκατ. επιχειρήσεις
Ενέργεια |

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

Παπασταύρου: Επίσκεψη στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ
Ενέργεια |

Επίσκεψη Παπασταύρου στο Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ

Ο ΥΠΕΝ κ. Παπασταύρου τόνισε πως «το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μας αντιμετώπισε προκλήσεις, λόγω της υψηλής παραγωγής και της χαμηλής κατανάλωσης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπερφόρτωση»