Επιφυλακτική ήταν η άνοδος σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς δεν κατάφερε να ακολουθήσει την έντονη άνοδο που προκάλεσαν τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό στις διεθνείς αγορές. Ο γενικός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,83% στις 920,53 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 62 εκατ. ευρώ.

Η αγορά είχε κάποια «ενεργειακά» βαρίδια που δεν της επέτρεψαν να διαπεράσει το επίπεδο των 920 μονάδων με αποφασιστικότητα, παρά το γεγονός ότι το διεθνές κλίμα ήταν το τελευταίο δίωρο υποστηρικτικό. Βέβαια, ουδείς παραγνωρίζει το γεγονός ότι η σημερινή ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ ήταν πρώτη μιας σειράς ανακοινώσεων που καθιστούν αυτήν την εβδομάδα κρίσιμη για την πορεία τόσο της οικονομίας όσο και των αγορών.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Αντιφατικά μηνύματα στο «μίξερ» της Fed

Εν αναμονή των αποφάσεων των κεντρικών τραπεζών

Πλέον οι επενδυτές παγκοσμίως αναμένουν τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τις επιδόσεις της παγκόσμιας οικονομίας, τότε αυτό θα περιόριζε τους φόβους για το μέγεθος της ύφεσης της ευρωπαϊκής οικονομίας και κατ’ επέκταση της ελληνικής. Και αυτός θα ήταν ένας σημαντικός καταλύτης για τις αγορές στο επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, η εγχώρια αγορά δεν έχει λύσει ακόμη τη συσσώρευση και να δει τις 920 μονάδες με μεγαλύτερες προσδοκίες, υπερβαίνοντας έτσι και τα πρόσφατα υψηλά της (925 μονάδες). Σε διαφορετική όμως περίπτωση, οι long θα πρέπει να αναλώσουν αρκετά κεφάλαια προκειμένου να συντηρήσουν τη ζώνη των 900 μονάδων, μόλις λίγες συνεδριάσεις πριν τη λήξη του έτους.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, ξεχώρισαν με τα κέρδη τους οι Σαράντης, Μυτιληναίος, Πειραιώς, Quest, Alpha Bank, Ελλάκτωρ, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Coca Cola, Λάμδα, JUmbo, Εθνική και Motor Oil. Ανοδικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Eurobank και Τιτάν, ενώ πτωτικά οι ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Βιοχάλκο και ΑΔΜΗΕ. Η Τέρνα Ενεργειακή υποχώρησε κατά 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών