Θετικά, ως επί το πλείστον, κινήθηκαν οι κυριότεροι χρηματιστηριακοί δείκτες στην περιοχή Ασίας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις τελευταίες ανακοινώσεις οικονομικών στοιχείων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας κέρδισε 1,12% στις 2.289,97 μονάδες. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,65% και έκλεισε στις 7.109,600 μονάδες. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 0,59% για να κλείσει στις 25.973,85 μονάδες και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,37% στις 1.875,76 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ μείωσε το μεγαλύτερο μέρος των κερδών του και υποχώρησε οριακά την τελευταία ώρα των συναλλαγών του, καθώς η Κίνα φέρεται να σηματοδότησε πιο υποστηρικτικά μέτρα για τον τομέα των ακινήτων της στο μέλλον. Ο Shanghai Composite κέρδισε 0,08% για να κλείσει στις 3.157,64 μονάδες και ο Shenzhen Component αυξήθηκε 0,32% στις 11.367,73 μονάδες.

Τι συμβαίνει στην Κίνα

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας και η Ρυθμιστική Επιτροπή Τραπεζών και Ασφαλίσεων της Κίνας ανακοίνωσαν την έγκριση χαμηλότερων επιτοκίων ενυπόθηκων δανείων για τους αγοραστές πρώτης κατοικίας, εάν οι τιμές των νεόδμητων κατοικιών μειωθούν για τρεις συνεχόμενους μήνες, σύμφωνα με ανακοίνωση. Τα τελευταία μέτρα δείχνουν περαιτέρω στήριξη από την κυβέρνηση στον τομέα των ακινήτων.

Οι πωλήσεις κατοικιών στην Κίνα μειώθηκαν περισσότερο από 20% σε ετήσια βάση κάθε μήνα πέρυσι μέχρι τον Νοέμβριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Factset. Οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Νοέμβριο σε μηνιαία βάση, ανέφερε το Reuters.

Οι μετοχές ακινήτων που είναι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν ως επί το πλείστον άνοδο, με τον όμιλο Logan να σημειώνει άνοδο 5,48% και την Cifi Holdings να κερδίζει 0,79%.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης PMI υπηρεσιών της Ιαπωνίας διευρύνθηκε τον Δεκέμβριο του 2022, σηματοδοτώντας τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα ανάπτυξης. Ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών της Jibun Bank Ιαπωνίας για τις Υπηρεσίες αυξήθηκε στο 51,1, σε σύγκριση με την απότομη πτώση της μέτρησης του Νοεμβρίου στο 50,3 από 53,2 τον Οκτώβριο.Το όριο των 50 μονάδων στις μετρήσεις του δείκτη PMI διαχωρίζει τη συρρίκνωση από την επέκταση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές