Ανοδικά κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, καθώς το Χονγκ Κονγκ και η ηπειρωτική Κίνα άφησαν ελεύθερα τα ταξίδια, χωρίς καραντίνα, το Σαββατοκύριακο, σηματοδοτώντας το τέλος της πολιτικής μηδενικού Covid που κράτησε τα σύνορα ουσιαστικά κλειστά για σχεδόν τρία χρόνια.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 2,63% και έκλεισε τη συνεδρίασή του στις 2.350,19 μονάδες, οδηγώντας τα κέρδη στην περιοχή, ενώ ο Kosdaq κέρδισε 1,78% στις 701,21 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 1,77%, ενώ στην ηπειρωτική χώρα, ο Shanghai Composite αυξήθηκε κατά 0,58% στις 3.176,08 μονάδες και ο Shenzhen Component αυξήθηκε κατά 0,62% στις 11.450,15 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 κέρδισε 0,6% για να κλείσει στις 7.151,3 μονάδες, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία των εγκρίσεων κτιρίων της Αυστραλίας, τα οποία ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τα αναμενόμενα. Οι αγορές της Ιαπωνίας παρέμειναν κλειστές για να γιορτάσουν την Ημέρα ενηλικίωσης, μια δημόσια αργία.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Alibaba αυξήθηκαν έως και 5,8%, οδηγώντας τα κέρδη μετά την παραίτηση του ιδρυτή της Ant Group, Jack Ma, από τον έλεγχο της εταιρείας. Η Ant Group είναι θυγατρική της Alibaba, η οποία κατέχει μερίδιο 33% στην εταιρεία fintech.

Οι μετοχές καζίνο σημείωσαν επίσης άνοδο στην πρώτη συνεδρίαση του Χονγκ Κονγκ μετά την επανέναρξη των ταξιδιών χωρίς καραντίνα. Η MGM China κέρδισε 4,52%, η Wynn Macau σημείωσε άνοδο 4,25%, η Sands China ανέβηκε 3,89% και η SJM Holdings αυξήθηκε κατά 2,14%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές