Ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να κρατήσει τις 970 μονάδες, ενώ η πτώση έχει αγγίζει το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,92% στις 970,54 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων εβδομάδων είναι εύλογο να υπάρξει μια βίαιη διόρθωση που να αποσυμφορεί τους ταλαντωτές και να διορθώνει υπερβολές. Άλλωστε, αυτή είναι και η πορεία μιας ανοδικής αγοράς, η οποία χρειάζεται τις στάσεις για να μπορέσει να αφομοιώσει τα επίπεδα και να βελτιώσει τη ρευστότητα της.

Η σημερινή εικόνα προβληματίζει

Ωστόσο, η σημερινή εικόνα, συνοδευμένη μάλιστα και με αυξημένο τζίρο, προβληματίζει κάπως τους συμμετέχοντες, καθώς υπενθυμίζει ότι η ανάβαση προς τις 1.000 μονάδες μόνο εύκολη δεν θα είναι. Εκτός και αν η διόρθωση περιοριστεί σε λίγες συνεδριάσεις ή αν υπάρξουν ενδείξεις ότι η ρευστότητα επανατοποθετείται σε τίτλους που μπορούν να οδηγήσουν υψηλότερα την αγορά.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Jumbo, Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΛΠ και Βιοχάλκο βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, ενώ σημαντικές είναι και οι πιέσεις που δέχονται οι Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή, ΕΛΧΑ, Coca Cola, Εθνική, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Quest, Autohellas, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών