Την απόλυση του 35% του εργατικού δυναμικού του έχει ως στόχο το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno, η τελευταία εταιρεία του κλάδου που προβαίνει σε μείωση του προσωπικού της.

H εταιρεία απασχολεί συνολικά περίπου 960 άτομα, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, που σημαίνει ότι θα επηρεαστούν περισσότερες από 330 θέσεις εργασίας. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, με έδρα το Λονδίνο, Marcus Swanepoel, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις απολύσεις. «Ενώ προβλέψαμε την ύφεση και σχεδιάσαμε προληπτικά ένα επιχειρηματικό και χρηματοδοτικό μοντέλο που μπορεί να είναι ανθεκτικό σε ορισμένους από αυτούς τους παράγοντες σοκ, η τεράστια κλίμακα και η ταχύτητα όλων αυτών που συμβαίνουν, και όλα αυτά ταυτόχρονα, έχει επιβαρύνει σημαντικά το αρχικό μας σχέδιo», είπε ο Swanepoel. «Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι, εκτός από τον εξορθολογισμό της στρατηγικής μας για να επικεντρωθούμε στα βασικά μας πλεονεκτήματα, πρέπει επίσης να μειώσουμε σημαντικά τη βάση κόστους μας – η οποία περιλαμβάνει τον αριθμό των εργαζομένων σε όλες τις αγορές μας – προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για επιτυχία στο μέλλον».

Coinbase: Απολύει το 25% του προσωπικού της – Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων

«Το 2022 ήταν μια απίστευτα δύσκολη χρονιά για τον ευρύτερο κλάδο της τεχνολογίας και ειδικότερα για την αγορά κρυπτογράφησης», δήλωσε η εταιρεία στο CNBC. «Η Luno δυστυχώς δεν ήταν απρόσβλητη από αυτή την αναταραχή, η οποία επηρέασε τη συνολική ανάπτυξη και τα έσοδά μας».

Οι απολύσεις θα επηρεάσουν περισσότερο το τμήμα marketing, καθώς σύμφωνα με εκπρόσωπο της Lunο οι απολύσεις θα έχουν «ελάχιστες ή καθόλου επιπτώσεις στις βασικές ομάδες λειτουργίας και συμμόρφωσης».

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει γραφεία στην Αφρική, τη νοτιοανατολική Ασία και την Ευρώπη, είναι μέρος του ομίλου κρυπτογράφησης Digital Currency Group. Ο όμιλος DCG είναι μία από τις πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνεπειών της κατάρρευσης της FTX. Η Genesis, ο βραχίονας δανεισμού της DCG, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα.

Ο «χειμώνας της κρυπτογράφησης»

Η αγορά της κρυπτογράφησης έχει βυθιστεί σε ύφεση, η οποία έχει καλείται «χειμώνας κρυπτογράφησης» μετά την κατάρρευση τον περασμένο Μάιο του σταθερού νομίσματος terraUSD. Επιπλέον η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων οδήγησε σε φυγή τους επενδυτές, οι οποίοι αναζήτησαν τοποθετήσεις χαμηλού επενδυτικού κινδύνου.

Περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αξίας έχουν «κάνει φτερά» από τη συνολική αγορά κρυπτογράφησης από τον Νοέμβριο του 2021. Το Bitcoin όμως ξεκίνησε το 2023 ανοδικά, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε μια αντιστροφή της νομισματικής σύσφιγξης που τρόμαξε τους παίκτες της αγοράς πέρυσι.Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε κατά 39%  από τις αρχές Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto