Έντονη νευρικότητα και αντίρροπες δυνάμεις εμφανίζει σήμερα η Wall Street, η οποία αναμένοντας τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, προσπαθεί να βρει τις στηρίξεις της μετά το χθεσινό sell off.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow  Jones καταγράφει κέρδη 0,10% στις 33.164 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,07% στις 4.000 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,10% στις 11.504 μονάδες.

Πέφτουν οι άμυνες του ΧΑ

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Palo Alto Networks σημειώνουν άνοδο 9,75%, αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας αύξησε τις προβλέψεις της για τα κέρδη του έτους.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες ότι η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τρόμαξαν τους επενδυτές την Τρίτη και οδήγησαν τους δείκτες στη χειρότερη πτώση του 2023. Μια πληθώρα ανακοινώσεων κερδών, συμπεριλαμβανομένων των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Home Depot, προκάλεσαν επίσης ανησυχίες για την υγεία των καταναλωτών. Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων συντήρησε επίσης τις ανησυχίες στην αγορά, με το επιτόκιο του 10ετούς κρατικού ομολόγου να φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο.

Οι εκτιμήσεις

«Νομίζω ότι υπάρχει μια ανατιμολόγηση της αγοράς μετοχών με βάση την άποψη ότι η Fed πιθανότατα θα πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και λόγω της αύξησης των επιτοκίων», δήλωσε ο συν-επικεφαλής επενδύσεων της Truist, Keith Lerner.

Σύμφωνα με τον Chris Senyek της Wolfe Research, οι ΗΠΑ «βιώνουν μια σειρά από κυλιόμενες υφέσεις, συμπεριλαμβανομένων των υφέσεων στη στέγαση, στην κρυπτογράφηση, στους διάφορους τομείς των Big Tech, στη βιομηχανική δραστηριότητα και τις κεφαλαιουχικές δαπάνες. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα για την αμερικανική οικονομία είναι αν οι καταναλωτικές δαπάνες (~70% του ΑΕΠ) θα αντέξουν».

Ο Senyek δεν αναμένει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα «καταρρεύσουν», αλλά «θα απογοητεύσουν σημαντικά τις προσδοκίες συναίνεσης που εκτιμά ανάπτυξη +1,1% για το σύνολο του 2023». «Πιστεύουμε ότι η ισχύς της αγοράς εργασίας θα υπεραντισταθμιστεί από διάφορους παράγοντες, όπως η αρνητική αύξηση του πραγματικού εισοδήματος, η αυστηροποίηση των πιστωτικών προτύπων και η αύξηση των παραβάσεων», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street