Μικτά ήταν τα πρόσημα στις αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα πρακτικά που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, τα οποία έδειξαν ότι τα μέλη της εξακολουθούν να δεσμεύονται να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό με αυξήσεις των επιτοκίων.

Την ίδια ώρα, η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε τα επιτόκιά της στο 3,5%, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν ένα χρόνο αυξήσεων των επιτοκίων, και σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Οι δείκτες

Ο Kospi της Νότιας Κορέας έκλεισε κατά 0,9% υψηλότερα για να κλείσει στις 2.439,09 μονάδες, ενώ η Samsung Electronics κέρδισε περίπου 1,5% μετά την απόφαση. Ο Kosdaq έκλεισε επίσης με άνοδο 0,6% στις 783,28 μονάδες.

Οι ιαπωνικές αγορές παρέμειναν κλειστές σήμερα για τα γενέθλια του αυτοκράτορα.

Ο S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,4% και έκλεισε στις 7.285,4 μονάδες στην Αυστραλία. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 0,3%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Tech κέρδισε 1,1%.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shenzhen Component έκλεισε 0,13% χαμηλότερα στις 11.884,3 μονάδες, ενώ ο Shanghai Composite σημείωσε πτώση 0,11% για να κλείσει στις 3.287,47 μονάδες.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Σιγκαπούρης αυξήθηκε στο 6,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, με αιχμή τις αυξήσεις στις μεταφορές, τα τρόφιμα και την ένδυση. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022, ο συνολικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,2%.

Παράλληλα, η Τράπεζα της Κορέας αναμένει ότι η οικονομία της Νότιας Κορέας θα αναπτυχθεί κατά 1,6% – λιγότερο από ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως τον Νοέμβριο, όταν προέβλεπε ανάπτυξη 1,7% το 2023. “Μετά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ενώ αναμένουμε βελτίωση της εγχώριας ανάπτυξης από την ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας, καθώς και από τον τομέα της πληροφορικής, εξακολουθούν να υπάρχουν υψηλές αβεβαιότητες”, ανέφερε στην τελευταία της δήλωση νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές