
Θρηνούν η Αλεξανδρούπολη και ολόκληρος ο Εβρος για τον 29χρονο Δημήτρη Οικού, τον μηχανοδηγό που επέβαινε εκτός υπηρεσίας στη μοιραία αμαξοστοιχία, μετά την αναγνώριση της σορού του από το δείγμα DNA που έδωσε η οικογένειά του.
Τέμπη: Η σκανδαλώδης εξαίρεση για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την υποχρέωση αποζημίωσης επιβατών
Η ταυτοποίηση
Η αδερφή του νεαρού σιδηροδρομικού, η οποία βρισκόταν στη Λάρισα από την πρώτη ημέρα του τραγικού δυστυχήματος, ενημερώθηκε από τις Αρχές και έδωσε δείγμα DNA για την ταυτοποίηση, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το evros-news.gr.
Παράλληλα, ενημερώθηκαν οι γονείς του (ο πατέρας του είναι συνταξιούχος σιδηροδρομικός), που παρέμειναν στην Αλεξανδρούπολη (η μητέρα του δεν μπορούσε να μεταβεί στη Λάρισα γιατί αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας) και περίμεναν – όπως και όλοι όσοι γνώριζαν τον καλοσυνάτο, ευγενικό Δημήτρη – να γίνει ένα… θαύμα και να βρεθεί ζωντανός.
Από το βράδυ της Τρίτης που αγνοούνταν, οι ελπίδες ήταν ελάχιστες καθώς η οικογένειά του θεωρούσε πως θα βρισκόταν στο πρώτο ή στα πρώτα βαγόνια, παρότι ήταν εκτός υπηρεσίας, μαζί με τους συναδέλφους του μηχανοδηγούς.
Ηταν πολύ χαρούμενος
Ομως δεν έχαναν την ελπίδα όσο παρέμενε αγνοούμενος και δεν είχε ταυτοποιηθεί με κάποιον από τους νεκρούς.

Δυστυχώς, χθες, ενημερώθηκε η οικογένειά του (ανάμεσά τους και ο μεγαλύτερος αδερφός του ο οποίος έφτασε επειγόντως από την Ολλανδία όπου διαμένει) ότι ταυτοποιήθηκε και ανήκει στον Δημήτρη η σορός ενός εκ των νεκρών, από τους δύο που είχαν ανασυρθεί προχθές το βράδυ από τα συνεργεία που συνέχιζαν τις προσπάθειες στα συντρίμμια.
Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό σε ποια κατάσταση βρέθηκε το άψυχο κορμί του.
Ο 29χρονος Δημήτρης, στη φωτογραφία (επάνω), την οποία ο ίδιος δημοσίευσε πριν πολύ καιρό, με συναδέλφους του κατά την εκπαίδευσή του ως μηχανοδηγός, ήταν πολύ χαρούμενος που ακολούθησε τα επαγγελματικά χνάρια του πατέρα του, αλλά και του θείου του, οι οποίοι ήταν επίσης σιδηροδρομικοί και έχουν συνταξιοδοτηθεί.
Επισκεπτόταν συχνά το χωριό Μεταξάδες Διδυμοτείχου απ΄ όπου κατάγεται η μητέρα του, γνωστή φαρμακοποιός της Αλεξανδρούπολης και συμμετείχε με πολύ διάθεση στις εκδηλώσεις που οργάνωναν τα νέα παιδιά του χωριού και οι σύλλογοί του.
Ολοι όσοι τον γνωρίζουν είναι σοκαρισμένοι από το βράδυ της Τρίτης και εύχονταν να μην υπάρξει αυτή η τραγική κατάληξη. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.
Πηγή: in.gr


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα