Συνεχίζεται για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η ανοδική πορεία της τιμής του χρυσού, καθώς λαμβάνει στήριξη από τη διολίσθηση του δολαρίου και των υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, μετά το σινιάλο από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα ότι μπορεί να υπάρξει τέλος στον κύκλο σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε κατά 1,25% στα 1.994,29 δολάρια η ουγγιά, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ σημειώνουν άνοδο κατά 2,44% στα 1.996,70 δολάρια.

Eυρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτά πρόσημα

«Αν πραγματικά η Fed κάνει παύση, αυτό σαφώς είναι  πράσινο φως για την αγορά χρυσού, καθώς αποτελεί την πεμπτουσία της αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού. Είναι πιθανό ότι ο πληθωρισμός θα παραμείνει αυξημένος, εάν δεν είναι σε θέση η Fed να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια», δήλωσε στο Reuters  ο διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures, Nτέηβιντ Μέργκερ.

Ο χρυσός τη Δευτέρα βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο έτους, σπάζοντας το φράγμα των 2.000 δολαρίων καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφαλή καταφύγια, αν και αργότερα έχασε λίγο έδαφος, καθώς η νευρικότητα του τραπεζικού τομέα λειάνθηκε μετά τη διάσωση της Credit Suisse. Αλλά οι προοπτικές παραμένουν θετικές για το πολύτιμο μέταλλο είτε η Fed κάνει παύση είτε αν η τραπεζική κρίση συνεχιστεί, λένε οι αναλυτές.

Η Goldman Sachs αύξησε τον 12μηνο στόχο της για την τιμή του χρυσού στα 2.050 δολάρια η ουγγιά από 1.950 δολάρια, χαρακτηρίζοντάς τον ως το καλύτερο αντιστάθμισμα έναντι των χρηματοοικονομικών κινδύνων.

«Ο συνδυασμός του πληθωρισμού που εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η ζήτηση εναλλακτικών επενδύσεων ασφαλούς καταφυγίου και το ασθενέστερο δολάριο – όλα αυτά αποτελούν σημαντικούς κινητήριους παράγοντες πίσω από την πρόσφατη ανοδική κίνηση του χρυσού», πρόσθεσε ο Μέγκερ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές