Eκτοξεύτηκε η τιμή του Ethereum την Πέμπτη, αγγίζοντας τα 2.000 δολάρια, όπως αναφέρει το CNBC.

Η άνοδος ήρθε αφού οι επενδυτές άφησαν πίσω τους την αβεβαιότητα, μετά την πολυαναμενόμενη αναβάθμιση της Σαγκάης.

Crypto: Aναμένεται «έκρηξη» στην τιμή του Bitcoin τo 2024

Η αναβάθμιση της Σαγκάης

Οι επενδυτές ήταν αισιόδοξοι αλλά επιφυλακτικοί τις εβδομάδες πριν από τη Σαγκάη, γνωστή και ως «Shapella». Ενώ πολλοί συμφωνούν ότι η αναβάθμιση είναι καλή για το Ethereum μακροπρόθεσμα – επειδή επιτρέπει περισσότερη ρευστότητα σε επενδυτές- υπήρχε μεγαλύτερη αβεβαιότητα σχετικά με το πώς θα επηρεάσει την τιμή του.

Η Noelle Acheson, οικονομολόγος και συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου «Crypto is Macro Now» είπε ότι είναι δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ξαφνική άνοδος στο ethereum δεν καθοδηγείται εντελώς από τη Σαγκάη.

«Φαίνεται να είναι ένα στοίχημα για τη συνολική προοπτική ρευστότητας, αλλά η ανακούφιση ότι η Shapella δεν οδήγησε σε απότομη πτώση οδηγεί την υπεραπόδοση του κρυπτονομίσματος σήμερα το πρωί», είπε στο CNBC.

Πολλοί ανησυχούσαν αρχικά για πιθανή πίεση πώλησης που θα μπορούσε να χτυπήσει την αγορά μετά τη Σαγκάη, επειδή θα καθιστούσε το κλειδωμένο ethereum διαθέσιμο για απόσυρση των επενδυτών. Ωστόσο, η διαδικασία απόσυρσης δεν συμβαίνει αμέσως ή εν μία νυκτί.

Ετήσια αύξηση 65%

Τα κέρδη της Πέμπτης φέρνουν την ετήσια αύξηση του κρυπτονομίσματος στο 65%.

Η Acheson παρατήρησε επίσης μια πτώση του δείκτη του δολαρίου ΗΠΑ το πρωί της Πέμπτης, η οποία έχει αντίστροφη σχέση με τα κρυπτονομίσματα.

«Η ETH ξεπερνά το BTC εδώ επειδή έχει πολλά να κάνει και οι έμποροι, βλέποντας ότι δεν υπήρξε καμία αρνητική αντίδραση στην αναβάθμιση της χθεσινής νύχτας, νιώθουν τώρα πιο σίγουροι ότι θα επιστρέψουν», ανέφερε η Acheson.

Το ethereum διαπραγματευόταν στα 1.989 δολάρια την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto