Τεράστια αλλαγή σημειώθηκε στην δημογραφική σύνθεση των ατόμων που εργάζονταν από το σπίτι τους κατά την διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το ABC.

Οι εργαζόμενοι από το σπίτι έγιναν νεότεροι και πιο μορφωμένοι, σύμφωνα με στοιχεία έρευνας από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ.

Πρόθυμοι να παραιτηθούν για νέα θέση με 4ήμερη εργασία

Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ που εργαζόταν από το σπίτι αυξήθηκε από 5,7% το 2019 σε 17,9% το 2021, λόγω των περιορισμών που εφαρμόστηκαν για να μην εξαπλωθεί η Covid19, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Αυξηση του ποσοστού των νέων

Το ποσοστό των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι μεταξύ 25 και 34 ετών εκτινάχθηκε από 16% σε 23% από το 2019 έως το 2021. Το ποσοστό των εργαζομένων  που είναι μαύροι αυξήθηκε από 7,8% σε 9,5% και των Ασιατών από 5,7% σε 9,6 %, ενώ παρέμεινε σταθερό για τους Ισπανόφωνους εργάτες.

Το ποσοστό τηλεργασίας για τα άτομα με πτυχίο κολεγίου αυξήθηκε από 50% σε 70%.

Οι δύο τομείς που σημείωσαν τα μεγαλύτερα άλματα στην τηλεργασία, ήταν η πληροφόρηση, όπου έφτασε από το 10,4% στο 42%, και τα χρηματοοικονομικά, οι ασφάλειες και τα ακίνητα, από 10,8% σε 38,4%. Οι επαγγελματικές και διοικητικές υπηρεσίες,αυξήθηκαν επίσης, από το 12,6% στο 36,5%.

«Η αύξηση των εργαζομένων στο σπίτι αντιστοιχούσε με μείωση των οδηγών», ανέφερε η έκθεση.

Εισοδηματικά κριτήρια

Ενα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας αποτελεί και το εισοδηματικό κριτήριο. Οι εργαζόμενοι με χαμηλούς μισθούς που εργάζονταν από το σπίτι, διπλασιάστηκαν μεταξύ 2019 και 2021, ενώ αντίστοιχα οι καλύτερα αμοιβόμενοι τριπλασιάστηκαν.

Διαφορές ανά περιοχή

Η εργασία στο σπίτι διέφερε επίσης ανά περιοχή. Μέχρι το 2021, ήταν πιο διαδεδομένη στα δυτικά και βορειοανατολικά, αποτελώντας περίπου το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού, σε σύγκριση με 16,2% στο Νότο και 15,8% στα Μεσοδυτικά. Η διακύμανση μπορεί να έχει προκληθεί από τη διαθεσιμότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι μετακινούνται, είτε με αυτοκίνητο είτε με δημόσια μέσα μεταφοράς, ανέφερε η έκθεση.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι περιορισμοί της πανδημίας έχουν αρθεί από τη διεξαγωγή της έρευνας του 2021, είναι άγνωστο προς το παρόν εάν η αύξηση της εργασίας από το σπίτι είναι μόνιμη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Executive