Συνεχείς αλλαγές προσήμων, μικρές διακυμάνσεις και αντίρροπες δυνάμεις ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, καθώς το τοπίο παραμένει θολό μετά και το νέο γύρο εταιρικών αποτελεσμάτων που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο, με τα μηνύματα που δόθηκαν να μην είναι ξεκάθαρα.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,03% στις 33.976 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,08% στις 4.154 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,04% στις 12.153 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ακάθεκτο το ανοδικό σερί

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Bank of America ενισχύθηκε περίπου 0,5%, από το +3% ενδοσυνεδριακά, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες για το πρώτο τρίμηνο, λόγω των υψηλών επιτοκίων της Fed. Αναλυτικά, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 7,66 δισ. δολ. ή 94 σεντς ανά μετοχή, από 6,6 δισ. δολ. ή 80 σεντς ανά μετοχή.

Από την άλλη όμως, η Goldman Sachs υποχώρησε κατά 1,3%, από το -4% ενδοσυνεδριακά, καθώς δεν ικανοποίησε με τα έσοδά της τις εκτιμήσεις, λόγω έκτακτης επιβάρυνσης ύψους 470 εκατ. δολαρίων από τα δάνεια της Marcus. Τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή (EPS) ήταν 8,79 δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2023 σε σύγκριση με 10,76 δολάρια για το πρώτο τρίμηνο του 2022 και 3,32 δολάρια για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Ενώ τα αποτελέσματα των κερδών μέχρι στιγμής έχουν αποδειχθεί ανθεκτικά, οι επενδυτές αναζητούν πληροφορίες για το πώς οι εταιρείες έχουν αντέξει εν μέσω μιας περιόδου επίμονου πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις χρηματοοικονομικές εταιρείες μετά τις χρεοκοπίες τραπεζών τον περασμένο μήνα που προκάλεσαν σοκ σε ολόκληρο τον κλάδο.

«Υπάρχει μεγάλη απαισιοδοξία για τις οικονομικές προοπτικές, για τις χρηματοοικονομικές προοπτικές, από τις αρχές του περασμένου έτους», δήλωσε ο Ed Yardeni Research της Yardeni Research. «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε ύφεση από πέρυσι. Αλλά είναι μια κυλιόμενη ύφεση, και συνεχίζει να κυλά σε διαφορετικούς κλάδους, και συνολικά, δεν συνάγεται ύφεση σε όλη την οικονομί», πρόσθεσε ο Yardeni.

Μην εκπλαγείτε αν οι αγορές φανούν πιο ευμετάβλητες αυτή την εβδομάδα, καθώς η περίοδος των κερδών επηρεάζει τις κινήσεις, σχολίασε με τη σειρά του ο Randy Frederick της Charles Schwab. «Υποψιάζομαι ότι θα βιώσουμε μεγαλύτερη μεταβλητότητα αυτή την εβδομάδα καθώς έρχονται οι ανακοινώσεις κερδών, αλλά είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν θα είναι καθαρά θετικές ή αρνητικές για τις μετοχές», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος συναλλαγών και παραγώγων. «Ως εκ τούτου, οι προοπτικές μου για αυτή την εβδομάδα είναι ασταθείς και ουδέτερες».

Ο δείκτης Volatility

Πάντως, ο δείκτης Volatility του CBOE, γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, υποχώρησε στο 16,78, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022. Οι βασικοί δείκτες της Wall Street διαπραγματεύονται σε στενό εύρος τιμών από την έναρξη της περιόδου κερδών, αλλά παραμένουν κοντά σε υψηλά δύο μηνών λόγω των προσδοκιών ότι η Fed πλησιάζει στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της νομισματικής της πολιτικής. Τα μικτά οικονομικά στοιχεία πρόσφατα στήριξαν τα στοιχήματα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο και θα επιλέξει την παύση πριν μειώσει τα επιτόκια το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street