Ανοδικά κινούνται την Τρίτη οι τιμές του χρυσού, ενισχυόμενες από την υποχώρηση του δολαρίου λόγω της ανησυχίας των επενδυτών αναφορικά με τα επόμενα βήματα της Fed για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Χρυσός: Πλησιάζει σε ρεκόρ επταμήνου η τιμή

Η τιμή του χρυσού spot είχε αυξηθεί κατά 0,4 % στα 2.002,72 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 12:00 ώρα Ελλάδας. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό σημείωναν επίσης άνοδο 0,4% στα 2.015,40 δολάρια.

Ασφαλές καταφύγιο

«Η άνοδος του χρυσού κατά σχεδόν 10% από την αρχή του έτους βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο ρόλο του ως ασφαλές καταφύγιο, καθώς οι αγορές παρακολουθούσαν με επιφυλακτικότητα τους κινδύνους ύφεσης και χρηματοπιστωτικής αστάθειας», δήλωσε ο Han Tan, επικεφαλής αναλυτής αγοράς της Exinity.

Όπως σημειώνει το Reuters, ο χρυσός θεωρείται αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των οικονομικών αβεβαιοτήτων, αλλά τα υψηλότερα επιτόκια αμβλύνουν την ελκυστικότητα της μη αποδοτικής ράβδου.

Η Fed

Όσο για τα επιτόκια της Fed, το εργαλείο FedWatch της CME δείχνει ότι οι αγορές δίνουν περίπου 85% πιθανότητες για μια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Με την πλειονότητα των αμερικανικών στοιχείων τις τελευταίες ημέρες να υποδεικνύουν οικονομική επιβράδυνση και αποδυνάμωση του δολαρίου, οι επιρροές στο παρασκήνιο παραμένουν υποστηρικτικές για τον χρυσό, ανέφερε σε σημείωμά της η αναλύτρια της StoneX Rhona O’Conell.

Το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί τώρα στα σχόλια των αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα, πριν εισέλθουν σε περίοδο σιωπής από τις 22 Απριλίου, ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας στις 2-3 Μαΐου.

Οι αγορές θα παρακολουθήσουν επίσης τις εκθέσεις των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών αργότερα μέσα στην ημέρα, μετά τα αστρικά αποτελέσματα άλλων τραπεζών την περασμένη εβδομάδα.

Τα άλλα πολύτιμα μέταλλα

Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι spot σημείωσε άνοδο 0,1% στα 25,13 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα κέρδισε 0,8% στα 1.056,81 δολάρια, ενώ το παλλάδιο εκτοξεύθηκε 3,3% στα 1.610,66 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές