Πτωτικά κινείται ο χρυσός μετά την εκτίναξη του χθες στο υψηλότερο επίπεδο έτους, καθώς ενισχύεται το δολάριο και ο Μπόστικ, επικεφαλής της Fed της Ατλάντας υπσοτήριξε ότι θα πρέπει η Oμοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να προχωρήσει σε μια ακόμα αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου σημείωσε πτώση της τάξης του 1,6% στα 2.007,92 δολάρια η ουγγιά. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποχώρησαν κατά 1,6% στα 2.021,90 δολάρια.

Αμοιβαία κεφάλαια: Συνεχίζονται οι εισροές για έβδομη εβδομάδα στην κατηγορία διαχείρισης διαθεσίμων

Ο δείκτης δολαρίου αυξήθηκε από το χαμηλό ενός έτους και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν μετά τις δηλώσεις του Μπόστικ.

Ταυτόχρονα το εργαλείο FedWatch της CME έδειξε ότι οι traders τιμολογούν κατά 82,6% την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάιο.

Η αγορά μετάλλων θα αποδυναμωθεί πιθανότατα καθώς εισερχόμαστε στην «περίοδο μπλακ άουτ» ενόψει της απόφασης της Fed τον Μάιο με αναμενόμενη αύξηση 25 μονάδων βάσης, σημειώνει ο ανώτερος στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην RJO Futures, Ντάνιελ Παβιλόνις. «Οπότε μπορώ να δω κατοχύρωση κερδών σε αυτή τη φάση, ενώ η τιμή του χρυσού θα σταθεροποιηθεί στα 2.000 δολάρια».

Οι προοπτικές του χρυσού

Ωστόσο, οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι προοπτικές του πολύτιμου μετάλλου παραμένουν θετικές, μετά την αστρική πορεία των τελευταίων δύο συνεδριάσεων εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την ύφεση που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Fed να τερματίσει τελικά τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων της.«Εξακολουθώ να αναμένω ότι οι τιμές θα χτυπήσουν υψηλά ρεκόρ και θα επεκτείνουν τα κέρδη στα 2.100 δολάρια» εκτιμά ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στην Blue Line Futures, Φίλιππ Στράιμπλε

Το ασήμι σημείωνε πτώση 1,3% στα 25,46 δολάρια η ουγγιά, μετά την άνοδό του σε υψηλό έτους στα 26,07 δολάρια νωρίτερα στη συνεδρίαση, και οδεύει για την πέμπτη εβδομαδιαία άνοδο.

Η πλατίνα υποχώρησε 0,5% στα 1.041,61 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,9% στα 1.485,44 δολάρια, αλλά και τα δύο βρίσκονται σε τροχιά εβδομαδιαίας ανόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές