Με απώλειες έκλεισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς τα αποτελέσματα από μεγάλους ομίλους συνέχισαν να προβληματίζουν και τα “σύννεφα” πάνω από τις περιφερειακές τράπεζες επανήλθαν, με τον Nasdaq όμως να διαφοροποιείται θετικά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,66% στις 33.309 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17% στις 4.130 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,18% στις 12.328 μονάδες.

ΗΠΑ: Ποιες πολιτείες θα πληγούν περισσότερο εάν σκάσει η «βόμβα» του χρέους [γράφημα]

Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν περισσότερο από 8% αφού ο γίγαντας των μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου του οικονομικού του έτους. Ενώ οι υψηλότερες τιμές βοήθησαν το τμήμα streaming να μειώσει τις ζημιές του, επέφερε σκληρό πλήγμα στην αύξηση των συνδρομητών. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα αναλάβει δαπάνες απομείωσης ύψους 1,5 δισ. έως 1,8 δισ. δολαρίων, καθώς αφαιρεί περισσότερο περιεχόμενο από τις πλατφόρμες streaming της.

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για τις περιφερειακές τράπεζες αναζωπυρώθηκαν και πάλι. Η PacWest Bancorp έχασε πάνω από 22%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 9,5% την περασμένη εβδομάδα. Η διοίκηση προσπάθησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες, δηλώνοντς ότι η τράπεζα έχει πρόσβαση σε 15 δισ. δολάρια άμεσης ρευστότητας, αν χρειαστεί.

Ανησυχίες για το όριο χρέους

Την ίδια ώρα, οι ανησυχίες για το όριο χρέους παραμένουν. Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν ζήτησε από το Κογκρέσο ζήτησε από το Κογκρέσο να αυξήσει το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και να αποφύγει το πρωτοφανές σενάριο της στάσης πληρωμών, κάτι που θα προκαλέσει παγκόσμια οικονομική ύφεση και θα κινδυνεύσει να υπονομεύσει την ηγετική θέση των ΗΠΑ στην παγκόσμια οικονομία.

Η Γέλεν υπογράμμισε ότι τα πολιτικά παιχνίδια των Ρεπουμπλικάνων με το θέμα ισοδυναμούν «με μια κρίση την οποία δημιουργήσαμε μόνοι μας» και ότι απλώς και μόνο η απειλή της στάσης πληρωμών ενδέχεται να οδηγήσει σε υποβάθμιση του αξιόχρεο του αμερικανικού κράτους, όπως συνέβη στη διάρκεια της διαμάχης του 2011 για το όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού, ένας δείκτης των τιμών που πληρώνουν οι χονδρέμποροι για τα ακατέργαστα προϊόντα, αυξήθηκε κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα τον Απρίλιο. Το ποσοστό είναι μικρότερο από το 0,3% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Επίσης, οι αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκαν κατά 22.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαΐου σε 264.000. Το σύνολο ξεπέρασε κατά πολύ την εκτίμηση του Dow Jones για 245.000 και ήταν η υψηλότερη μέτρηση από τις 30 Οκτωβρίου 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]