ΗΠΑ: «Ακέφαλες» οι Ένοπλες Δυνάμεις για πρώτη φορά στην ιστορία – Αιτία οι… αμβλώσεις

Και αυτό, επειδή ένας γερουσιαστής συνεχίζει να στέκεται εμπόδιο στους διορισμούς των στρατιωτικών, διαμαρτυρόμενος για τις αμβλώσεις

ΗΠΑ: «Ακέφαλες» οι Ένοπλες Δυνάμεις για πρώτη φορά στην ιστορία – Αιτία οι… αμβλώσεις

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έγινε την Δευτέρα ο τρίτος κλάδος των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που δεν έχει πλέον ηγέτη, που να έχει λάβει την έγκριση της Γερουσίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Και αυτό, επειδή ένας Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής συνεχίζει να στέκεται εμπόδιο στους διορισμούς των στρατιωτικών, διαμαρτυρόμενος για τις… αμβλώσεις.

ΗΠΑ: Η Βουλή ενέκρινε δύο νομοσχέδια που νομιμοποιούν τις αμβλώσεις

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 300 διορισμοί στρατιωτικών σε διάφορες θέσεις έχουν μπλοκαριστεί στη Γερουσία από τον Τόμι Τάμπερβιλ, γερουσιαστή από την Αλαμπάμα, ο οποίος διαμαρτύρεται με αυτό τον τρόπο για τις προσπάθειες του στρατού να διασφαλίσει την πρόσβαση όλου του προσωπικού του σε υπηρεσίες άμβλωσης.

Η Γερουσία μπορεί να προσπεράσει το «εμπόδιο» του Τάμπερβιλ, αλλά θα πρέπει να οργανώσει ψηφοφορίες για κάθε διορισμό ξεχωριστά. Η διαδικασία αυτή τραβάει σε μάκρος, δεδομένου ότι οι διορισμοί συνήθως εγκρίνονται ομόφωνα, χωρίς ψηφοφορία.

Ο συντηρητικός γερουσιαστής ζητά από το Πεντάγωνο να σταματήσει να παρέχει οικονομική στήριξη στις γυναίκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, που πρέπει να ταξιδέψουν σε άλλη Πολιτεία για να υποβληθούν σε άμβλωση, αφότου ορισμένες Πολιτείες απαγόρευσαν αυτή την πρακτική εδώ και περίπου ένα χρόνο.

«Ακέφαλες» οι ΕΔ – Πρωτοφανές και αχρείαστο, λέει ο Όστιν

Ο απόστρατος αρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων, ναύαρχος Μάικ Γκίλντεϊ, παρέδωσε σήμερα τη διοίκηση. Το Πολεμικό Ναυτικό, ο Στρατός Ξηράς και το Σώμα Πεζοναυτών είναι πλέον χωρίς ηγεσία εγκεκριμένη από τη Γερουσία.

«Αυτό είναι κάτι πρωτοφανές. Είναι αχρείαστο. Και δεν είναι ασφαλές», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, κατά τη διάρκεια τελετής στη Ναυτική Ακαδημία στην Αννάπολις του Μέριλαντ.

«Αυτό το σαρωτικό εμπόδιο υπονομεύει τη στρατιωτική ετοιμότητα της Αμερικής. Εμποδίζει την ικανότητά μας να διατηρήσουμε τους καλύτερους αξιωματικούς μας και ανατρέπει τη ζωή πάρα πολλών οικογενειών Αμερικανών στρατιωτικών», πρόσθεσε ο Όστιν.

Ο πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει προτείνει τη ναύαρχο Λίζα Φραντσέτι για να ηγηθεί του Πολεμικού Ναυτικού, ένα ιστορικό βήμα που σπάει φραγμούς λόγω φύλου στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Αν η Γερουσία επικυρώσει την υποψηφιότητα, η Φραντσέτι θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα διοικήσει το αμερικανικό ΠΝ και θα γίνει μέλος του Μικτού Γενικού Επιτελείου. Μέχρι τότε θα ηγείται του Πολεμικού Ναυτικού ως υπηρεσιακή αρχηγός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

OT Originals

Περισσότερα από Κόσμος

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο