
Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων αυξήσεων των επιτοκίων από την ΕΚΤ, άφησε ο διοικητής της Τράπεζας της Λετονίας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάρτιν Κάζακς, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Breakingthenews.
Παρόλα αυτά, σημείωσε στην συνέντευξή του στο TV3 της Λετονίας την Πέμπτη, ότι τυχόν πρόσθετες αυξήσεις των επιτοκίων από εδώ και πέρα «θα είναι μικρές».
Ευρωπαϊκά ομόλογα: Το ράλι στις τιμές του φυσικού αερίου «δείχνει» γερακίσια στάση για την ΕΚΤ
Ο εκ των υπευθύνων χάραξης πολιτικής της ΕΚΤ σημείωσε ότι αν και τα «καλά νέα» είναι ότι ο πληθωρισμός σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ σταδιακά υποχωρεί, πρέπει να δει τις νέες τριμηνιαίες προβλέψεις της κεντρικής τράπεζας και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου πριν λάβει οποιαδήποτε περαιτέρω απόφαση για τη μελλοντική πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Παραμένει ο «φόβος» του πληθωρισμού
Προηγουμένως, η ΕΚΤ υπογράμμισε ότι ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αναμένεται να παραμείνει «υπερβολικά υψηλός για πολύ καιρό», επαναλαμβάνοντας ότι προτίθεται να διατηρήσει τα επιτόκια της σε αρκετά υψηλά επίπεδα για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος του 2%.
Παρά τις πρόσφατες ενδείξεις ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στη ζώνη του ευρώ έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν, οικονομικοί αναλυτές και παράγοντες της αγοράς συνεχίζουν να προβλέπουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει μία ακόμα αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg το επιτόκιο καταθέσεων θα αυξηθεί στο 4% τον Σεπτέμβριο από 3,75% που είναι σήμερα. Την ίδια στιγμή, οι ερωτηθέντες εκτιμούν ότι οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ θα αρχίσουν να μειώνουν το κόστος δανεισμού από τον Μάρτιο του επόμενου έτους, έναν μήνα νωρίτερα από ό,τι πίστευαν προηγουμένως.


Latest News

ΔΝΤ για Υποσχάρια Αφρική: Αντοχή στην παγκόσμια αστάθεια με αύξηση εσόδων
Κατά το ΔΝΤ, 11 από τις 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο θα βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική

Απογειώθηκαν στα 7,25 δισ. ευρώ τα έσοδα τριμήνου της Safran
Τα ανεβασμένα έσοδα της Safran επηρεάστηκαν απο τις πωλήσεις σε ανταλλακτικά κινητήρων και τις υπηρεσίες

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων