Φορώντας γυαλιά ηλίου κι ένα καπέλο του μπέιζμπολ τραβηγμένο για να κρύψει το πρόσωπό της, η πάλαι ποτέ συνεργάτιδα του Σαμ Μπάνκμαν -Φριντ, προσπάθησε εμφανώς να αποφύγει τους φωτογράφους που την περίμεναν έξω από τη δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται η πολύκροτη δίκη της κατάρρευσης του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της FTX.

Η ίδια από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποκαλύψει όλα όσα γνωρίζει για τον άνθρωπο, με τον οποίο διατηρούσε τόσο επαγγελματική όσο και ερωτική σχέση.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάθεσής της στη Νέα Υόρκη, η Έλισον περιέγραψε τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, ως τον εγκέφαλο που έδινε εντολή στους υπαλλήλους του να καλύψουν τα ίχνη τους και δεν θεωρούσε ότι έκανα κάτι κακό με την «κλέβοντας δισεκατομμύρια από πελάτες της FTX».

Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ: Η πρώην φίλη του κατέθεσε ότι τον είχε προειδοποιήσει για την κατάρρευση της FTX

Η 28χρονη θυμήθηκε πώς ο κατηγορούμενος την έκανε να κλάψει στο ρετιρέ στις Μπαχάμες όταν μίλησαν για τις ζημίες της Alameda τον Αύγουστο του 2022, και πώς φώναξε «γαμ@#$το σκάσε» σε μια άλλη γυναίκα υπάλληλο που αντιτάχθηκε σθεναρά σε ένα υποτιθέμενο σχέδιο δωροδοκίας Κινέζων αξιωματούχων για να ξεκλειδώσουν παγωμένα κεφάλαια.

Η Έλισον περιέγραψε ότι βούλιαξε περαιτέρω σε αυτή τη συνωμοσία και συντρίφτηκε από τον φόβο του τι θα συνέβαινε εάν αποκαλυπτόταν ότι η αυτοκρατορία του Μπάνκμαν -Φριντ  ήταν ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα.

Παγιδευμένη

«Ένιωσα παγιδευμένη», είπε. «Ήμουν σε μια συνεχή κατάσταση τρόμου. . . Κάθε μέρα ανησυχούσα για το ενδεχόμενο οι πελάτες να αποχωρήσουν από το FTX. . . η πιθανότητα να βγει αυτό. . . και τους ανθρώπους που θα πληγωθούν από αυτό».

Ο Έλισον, η οποία ήταν στο πλευρό του Μπάνκμαν -Φριντ σε όλη την εκπληκτική άνοδο και πτώση της αυτοκρατορίας του, είναι ο πρωταγωνιστής στην υπόθεση της κυβέρνησης εναντίον του ιδρυτή της FTX.  Απευθυνόμενη προς τους ενόρκους ομολόγησε ότι πάντα ένιωθε σαν «άνισος σύντροφος στη σχέση» όλα αυτά τα χρόνια που έβγαιναν μαζί με τον Bankman-κατηγορούμενο, επειδή ήταν πάντα το αφεντικό της. Και αποκάλυψε ότι είχε επηρεαστεί από τη στρεβλή ηθική του κοσμοθεωρία.

Παραδέχθηκε μάλιστα, ότι τα χρόνια που εργαζόταν στο πλευρό του την έκαναν να νιώθει «πιο άνετα» με ενέργειες που ο παρελθόν θα είχε απορρίψει, όπως η αποστολή ψευδών ισολογισμών σε δανειστές και η λήψη χρημάτων από τους πελάτες.

Η Ελισον, μια μαθηματική διάνοια, προσελήφθη από τον Μπάνκμαν – Φριντ και στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Alameda, της επενδυτικής εταιρείας στην οποία, όπως αποκαλύφθηκε, μεταφέρθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από πελάτες της FTX εν αγνοία τους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν επενδυτικά στοιχήματα. Η ίδια ομολόγησε την ενοχή της και συνεργάζεται με τους εισαγγελείς, ενώ κατά την κατάθεσή της κατηγόρησε τον πρώην CEO της FTX για την ενορχήστρωση της απάτης και είπε ότι τον προειδοποιούσε συνεχώς ότι οι κινήσεις του θα μπορούσαν να χρεοκοπήσουν τις FTX και Alameda.

«Νόμιζα ότι η οικονομική θέση της Alameda ήταν σε κίνδυνο και αν η αγορά έπεφτε θα χάναμε πολλά χρήματα», κατέθεσε η Ελισο , σύμφωνα με αναφορές από την αίθουσα. «Η Alameda πήρε πολλά δισεκατομμύρια δολάρια από πελάτες της FTX και τα χρησιμοποίησε για επενδύσεις, Έστειλα ισολογισμούς που έκαναν την Alameda να φαίνεται λιγότερο επικίνδυνη από ό,τι ήταν» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto