Μπερνάρ Αρνό: Έπεσε στην 3η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους

Η πτώση στις πωλήσεις ειδών πολυτελείας έκανε πιο... ελαφρύ το πορτοφόλι του αφεντικού της LVMH

Μπερνάρ Αρνό: Έπεσε στην 3η θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Ο Μπερνάρ Αρνό έχασε τη θέση του ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς το ξεπούλημα των μετοχών brands πολυτελείας έριξε την αξία της περιουσίας του κάτω από αυτή του Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Ο Αρνό είναι ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της LVMH, του γαλλικού ομίλου που περιλαμβάνει μάρκες όπως η Louis Vuitton και η Moet & Chandon. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια από την περασμένη Τετάρτη, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε ηπιότερη ανάπτυξη πωλήσεων.

Ο Τζεφ Μπέζος… εμπλουτίζει τη συλλογή του από επαύλεις

Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, η περιουσία του Μπερνάρ Αρνό ανέρχεται σε 155,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ακριβώς κάτω από τα 156,3 δισεκατομμύρια δολάρια του Μπέζος.

Σημειώνεται ότι ο Αρνό υπήρξε και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη στα τέλη του 2022, ξεπερνώντας τον Ίλον Μασκ της Tesla, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας εκείνο το διάστημα δυσκολεύονταν λόγω του υψηλού πληθωρισμού. «Έχασε» την πρωτιά από τον Μασκ τον Μάιο, αλλά δεν έπεσε ποτέ από τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας από τον Οκτώβριο του 2022.

Το χτύπημα στον πλούτο του Αρνό αντανακλά τις υποτονικές πωλήσεις που ταλαιπωρούν τα είδη πολυτελείας φέτος, εν μέσω της μείωσης της ζήτησης από τους κουρασμένους από τον πληθωρισμό Αμερικανούς καταναλωτές και της μετ’ εμποδίων οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα. Οι μετοχές της LVMH υποχώρησαν περίπου κατά 10% στο Παρίσι τις τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων και υποχωρούν κατά 1,9% για το έτος.

Αντίθετα, Μπέζος και Μασκ έχουν ωφεληθεί από την ανάκαμψη των μετοχών τεχνολογίας. Ο Μασκ πρόσθεσε επιπλέον 96,8 δισεκατομμύρια δολάρια στο πορτοφόλι του φέτος καθώς οι μετοχές της Tesla έχουν αυξηθεί κατά 106%. Η περιουσία του Μπέζος αυξήθηκε κατά 49,3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, παράλληλα με μια άνοδο 58% στη μετοχή της Amazon.

Περισσότερα από Διεθνή

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433