Μπορεί να κρατά τα ικανοποιητικά του κέρδη σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αλλά δείχνει αδυναμία να διαπεράσει ανοδικά τις 1.180 μονάδες, ένα επίπεδο που ήδη έχει βάλει στοπ στους long δύο φορές τις προηγούμενες ημέρες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,81% στις 1.179,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 14,3 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,98% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.886,14 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 1,92% στις 935,85 μονάδες.

Ήπιες πιέσεις στις ευρωαγορές

Χρειάζεται καταλύτης

«Την μπάλα χαμηλά» κρατά το χρηματιστήριο στις τελευταίες συνεδριάσεις, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, παρακολουθώντας τις ισορροπίες σε παγκόσμιο επίπεδο, χωρίς να αναλαμβάνει μεγάλα ρίσκα. Και τούτο επιβεβαιώνεται και στο ύψος των συναλλαγών, το οποίο παραπέμπει περισσότερο σε ανασύνταξη δυνάμεων και «παιχνίδι» με τις ημερήσιες θέσεις.

Λείπει όμως ο καταλύτης στην αγορά. Αυτός που θα δώσει το σύνθημα για πιο αποφασιστικές κινήσεις, ακόμη και κόντρα στη διεθνή αβεβαιότητα. Επίσης λείπουν τα καύσιμα για να δοθεί η κίνηση που θα βγάλει την αγορά από την δίμηνη διόρθωση και να ξεπεραστεί και η συσσώρευση των τελευταίων ημερών. Ακόμη και η ετυμηγορία του οίκου Standard & Poor’s την Παρασκευή, όσο και αν οι προσδοκίες για μια αναβάθμιση είναι μεγάλες, δεν έχει λειτουργήσει ώστε να διευρύνει την απόσταση από τον 200αρη ο γενικός δείκτης.

Το μόνο θετικό στην παρούσα είναι ότι ο γενικός δείκτης κάνει κλεισίματα πάνω από τις 1.160 -1.165 μονάδες που εντοπίζονται ο εκθετικός ΚΜΟ των 200 ημερών και ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών. Η αλλαγή της εικόνας όμως κρίνεται στις 1.210 μονάδες, καθώς όσο παραμένουμε κάτω από εκεί, προφανώς δεν αλλάζει κάτι στα τεχνικά δεδομένα, συντηρώντας το μονοπάτι της πλαγιολίσθησης.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή παραμένει στο επίκεντρο λόγω της φημολογίας περί πώλησής της, με τη μετοχή να είναι στο +3,78%, ενώ η αύξησης της τιμής στόχου της Eurobank από την JP Morgan, φέρνει τη μετοχή στο +2,93%. Κέρδη 2,68% και για τα Ελληνικά Πετρέλαια, μετά και τη νέα άνοδο της τιμής του πετρελαίου. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Εθνική, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola και Cenergy.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Σαράντης, Πειραιώς, ΟΤΕ, Motor Oil, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, Jumbo και Autohellas, ενώ ήπια πτωτικά οι Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Λάμδα, Τιτάν και Aegean. Η ΕΥΔΑΠ χάνει 1,95%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών