Λουκέτο έβαλε το εργοστάσιο της Crown Hellas Can στην Πάτρα. Η απόφαση για το κλείσιμο του εργοστάσιο της Πάτρας, έρχεται λίγους μήνες μετά την  διακοπή της λειτουργίας της γραμμής παραγωγής «Τμήματος Άκρων» της μονάδας της στην Κόρινθο.

Οι εργαζόμενοι το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν την υλοποίηση της απόφασης.

Το εργοστάσιο της Εταιρείας στην Πάτρα έχει δύο γραμμές παραγωγής μεταλλικών δοχείων χαμηλής ταχύτητας, με δυνατότητα παραγωγής μόνο καθιερωμένων μεταλλικών δοχείων «standard» χωρητικότητας 33cl, με ετήσια δυνατότητα παραγωγής περίπου 900 εκ. δοχεία.

Tupperware: Το ξαφνικό λουκέτο και το ταπερ-αμέντο της Ελληνίδας μάνας

Παράγοντες όπως η χαμηλή αξιοποίηση της παραγωγής, τα υψηλά πάγια έξοδα, το υψηλό κόστος αγοράς μετάλλου και το υψηλό κόστος κατανάλωσης ενέργειας καθώς και η χαμηλή εγχώρια ζήτηση για το μοναδικό μέγεθος δοχείων που μπορεί να παραχθεί, τα δοχεία που παρασκευάζονται από το εργοστάσιο της Πάτρας έχουν υψηλό και μη ανταγωνιστικό κόστος. Επομένως, η συνέχιση της παραγωγής δοχείων στο εργοστάσιο της Πάτρας έχει καταστεί ασύμφορη.

Εν όψει των ανωτέρω, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας της 31ης Μαΐου 2023 αποφάσισε όπως η Εταιρεία προβεί στη διακοπή της παραγωγικής δραστηριότητας του εργοστασίου της Πάτρας, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2023, και στη συνακόλουθη οριστική διακοπή λειτουργίας του. Η απόφαση αυτή έχει ως αναπόφευκτο αποτέλεσμα την διακοπή από της ημερομηνίας αυτής της λειτουργίας του εργοστασίου και την έλλειψη αντικειμένου εργασίας, για τους 121 εργαζόμενους που εργάζονται σε αυτό.

Για τον σκοπό αυτόν, η εταιρεία, μετά από διαβουλεύσεις και με το Επιχειρησιακό Σωματείο, εκπόνησε ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό «Πρόγραμμα Εθελουσίας Εξόδου». Το πρόγραμμα αυτό έγινε αποδεκτό από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων.

Η Εταιρεία προέβη στις επίπονες αλλά αναπόφευκτες αυτές αποφάσεις με σκοπό να μετριάσει τις ζημιές που θα είχαν διαφορετικά προκύψει ως αποτέλεσμα της μειωμένης ζήτησης στα μεταλλικά δοχεία και άκρα που παράγουν τα 2 εργοστάσια.

Το κόστος αναδιοργάνωσης που θα προκύψει από αυτές τις ενέργειες θα έχει σημαντική επίπτωση στα κέρδη της εταιρείας αλλά το κριτήριο είναι η διατήρηση της χρηματοοικονομικής κατάστασης της εταιρείας και η ισχυροποίησή της για το μέλλον.

Τα κονδύλια του Ισολογισμού της 31/12/2022 περιλαμβάνουν πάγια και αποθέματα που σχετίζονται με τις ενέργειες αυτές συνολικού ποσού ευρώ 5,33 εκατ. για τα οποία η διοίκηση της Εταιρείας αξιολογεί εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις