Να συνεχίσουν την ανοδική πορεία τους επιχειρούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, την ώρα που η εστίαση μεταφέρεται πλέον στην Ουάσιγκτον καθώς οι νομοθέτες προσπαθούν να αποφύγουν τον κίνδυνο νέου κλεισίματος των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,30% στις 34.933 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,39% στις 4.513 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,49% στις 14.163 μονάδες.

Άλμα 13% σημειώνει και η μετοχή της Target, μετά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 2,10 δολάρια ανά μετοχή με έσοδα 25,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόλα αυτά, πλέον η εστίαση της αγοράς είναι στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η οποία ψήφισε νομοσχέδιο για να αποτρέψει το shutdown της κυβέρνησης. Το μέτρο θα πάει προς ψήφιση στη Γερουσία. Χωρίς την έγκριση του νομοσχεδίου χρηματοδότησης, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρόκειται να κλείσει στο τέλος της εβδομάδας.

Αποκλιμάκωση τιμών

Πάντως, μετά τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή, τα οποία είναι αυτά που έδωσαν τη μεγάλη ώθηση στην Wall Street, ήρθαν σήμερα τα νέα στοιχεία για τις πωλήσεις χονδρικής, για να επιβεβαιώσουν ότι συντηρείται η τάση αποκλιμάκωσης των τιμών.

Οι τιμές χονδρικής τον Οκτώβριο σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση τους τα τελευταία 2½ χρόνια, παρέχοντας άλλη μια ένδειξη ότι τα χειρότερα για τον πληθωρισμό μπορεί να έχει περάσει. Ο δείκτης τιμών παραγωγού, ο οποίος μετρά το κόστος τελικής ζήτησης για τις επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 0,5% για τον μήνα, έναντι προσδοκιών για 0,1%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, ο βασικός PPI παρέμεινε αμετάβλητος, επίσης χαμηλότερος από την πρόβλεψη για αύξηση 0,3%. Εξαιρουμένων των υπηρεσιών τροφίμων, ενέργειας και εμπορικών υπηρεσιών, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 0,1%.

«Τα στοιχεία από το μέτωπο των τιμών έκαναν ουσιαστικά ό,τι χρειαζόταν για την αγορά, δηλαδή να επιβεβαιώσει την αποπληθωριστική τάση, την επιβράδυνση της οικονομίας και τελικά να βάλει την τελική εκτίμηση για την απόφαση των επιτοκίων της Fed τον Δεκέμβριο», σχολίασε ο Ross Mayfield, αναλυτής στρατηγικής στο Baird.

Σε άλλα στοιχεία, οι εποχικά προσαρμοσμένες εκτιμήσεις για τις πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων για τον Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 0,1% στα 705 δισεκατομμύρια δολάρια. Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής και υπηρεσιών τροφίμων αυξήθηκαν κατά 2,5% από τον Οκτώβριο του 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street