Έντονη νευρικότητα και μικρές επιλεκτικές κινήσεις εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παραμένει σε διάθεση αφομοίωσης των επιπέδων πριν εκδηλώσει μια μεγαλύτερη κίνηση.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,03% στις 1.239,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,01% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.014,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,10% στις 1.014,21 μονάδες.

Μεταβλητότητα

Η αγορά παραμένει σε μια πλάγια γραμμή μετά το ανοδικό ξέσπασμα της Τρίτης και αναμένει τον τελικό απολογισμό της διαδικασίας διάθεσης του 22% της Εθνικής Τράπεζας από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Καθημερινά, άλλωστε, τα μηνύματα δείχνουν ότι η διαδικασία θα είναι επιτυχής και ότι το ενδιαφέρον επιβεβαιώνει ότι οι προσδοκίες για την επόμενη ημέρα είναι θετικές.

Οι κινήσεις είναι επιλεκτικές, με τους τίτλους να εναλλάσσουν τη σκυτάλη των στηρίξεων της αγοράς, με τον γενικό δείκτη να παραμένει πλησίον, αλλά αρκετά κάτω από τον πρώτο στόχο των 1.250 μονάδων. Η ανάβαση σαφώς θα είναι εύκολη εάν τα μηνύματα από τον τραπεζικό κλάδο είναι τέτοια που να ευνοούν την ανάληψη ρίσκου, αλλά σε αντίθετη περίπτωση η κατάβαση και η περιχαράκωση και πάλι στη ζώνη των 1.200 μονάδων θα είναι εξίσου εύκολη.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως τονίζουν οι εγχώριοι αναλυτές, τέτοιες περίοδοι, εκτός των θετικών αποδόσεων, προσφέρουν μια καθαρότερη εικόνα για τις προτιμήσεις των επενδυτών, καθώς οι τίτλοι «πρώτης σειράς» κινούνται πρώτα και ήδη αμυνόμενα σθεναρά με καλούς όγκους συναλλαγών και ποιοτικά χαρακτηριστικά διαπραγμάτευσης. Και στο στόχαστρο βρίσκονται αρκετοί τέτοιοι τίτλοι, όπως αναλύει και ο Αντικρυστής του ot.gr.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean επανέρχεται δυναμική στην ανοδική της τροχιά, καταγράφοντας κέρδη 2,40%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, Quest, Jumbo, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Autohellas, Λάμδα, ΟΤΕ και Motor Oil.

Από την άλλη, η Εθνική βρίσκεται κοντά στο -1% και στα 5,6940 ευρώ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Alpha bank, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Μυτιληναίος, Σαράντης, Τιτάν και Πειραιώς. Χωρίς μεταβολή είναι οι Coca Cola και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών