
Ο Νοέμβριος ήταν ο καλύτερος μήνας σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες για το κλασικό χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων, καθώς και οι δύο αγορές σημείωσαν τις καλύτερες αποδόσεις τους εδώ και χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της Bank of America Global Research που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Ένα τυπικό χαρτοφυλάκιο 60/40 – δηλαδή ένα που κατέχει 60% σε μετοχές και 40% σε ομόλογα- είχε αποδόσεις της τάξης του 9,6% τον Νοέμβριο, το μεγαλύτερο από τον Δεκέμβριο του 1991, όταν διαλύθηκε η ΕΣΣΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά η BofA.
Χαρτοφυλάκιο 60/40: Νέα διαμάχη επενδυτών για τη δημοφιλή επενδυτική στρατηγική
Ανησυχία
Ωστόσο οι συντάκτες της έκθεσης, προειδοποίησαν ότι «τα pull backs ακολουθούν τους μήνες των τεράτων» υπενθυμίζοντας ότι ένα τέτοιο χαρτοφυλάκιο έχασε 3,2% το πρώτο τρίμηνο του 1992.
Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης MSCI για όλες τις χώρες σημείωσε άνοδο 9% τον Νοέμβριο, το μεγαλύτερο μηνιαίο κέρδος από τον Νοέμβριο του 2020.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς του αμερικανικού ομολόγου μειώθηκε κατά 52 μονάδες βάσης για το σύνολο του μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη από το 2011. Η απόδοση ενός ομολόγου κινείται αντίστροφα προς την τιμή του.
Την εβδομάδα έως την Τετάρτη, οι επενδυτές διοχέτευσαν 75,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ομόλογα και 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές, ανέφερε επίσης η έκθεση, και τα ομόλογα υψηλής απόδοσης είδαν τη μεγαλύτερη εισροή τεσσάρων εβδομάδων από τον Ιούνιο του 2020.
Ο εφιάλτης του 2022
To 2022 το ευρέως ακολουθούμενο χαρτοφυλάκιο 60/40 αμφισβητήθηκε έντονα. Η Bank of America Global Research είχε αναφέρει τότε ότι τα κλασσικό αυτό χαρτοφυλάκιο κατέγραψε το περασμένο έτους τις χειρότερες αποδόσεις των τελευταίων 100 ετών, σημειώνοντας ότι οι αγορές ομολόγων συνεχίζουν να έχουν τεράστιες εκροές.
«Το 2022 (είναι) μια απλή ιστορία «πληθωριστικού σοκ» που προκαλεί «σοκ στα επιτόκια» που με τη σειρά του απειλεί «σοκ ύφεσης» και «πιστωτικό γεγονός. Το πληθωριστικό σοκ δεν έχει τελειώσει», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ηBofA».


Latest News

Άντεξαν και σήμερα οι ευρωαγορές, ισχυρά τα εβδομαδιαία κέρδη
Αντοχές έδειξαν και σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Εισροές κεφαλαίων που αποχωρούν από άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλότερου κινδύνου

Κράτησε τις 1.700 μονάδες το ΧΑ, έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα
Ο Απρίλιος αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» υπερασπίζοντας την φήμη του, ως τον καλύτερο μήνα του έτους

Προβληματίζει και πάλι τη Wall Street ο Τραμπ
Επανέρχονται στην Wall Street οι ανησυχίες για τους δασμούς

Οπισθοχωρεί στην άμυνα το Χρηματιστήριο - Πιέσεις στους πρωταγωνιστές του Απριλίου
Πολλά χαρτοφυλάκια αποζητούν την κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Γαλλικές στηρίξεις παίρνουν οι ευρωαγορές - Άλμα για τη Safran
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αγορές της Ασίας
Καταλύτης οι πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει εξαίρεση αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς 125%

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού