Ήπια ανοδικά, αλλά με έντονη μεταβλητότητα, κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο παίρνει τον τόνο κυρίως από τον τραπεζικό κλάδο, αλλά παραμένει εντός του εύρους διακύμανσης των τελευταίων ημερών.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,45% στις 2.687,97 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 115,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,3 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,41% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 6.895,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός πτώση 0,08% στις 3.224,62 μονάδες.
Και πάλι αντίδραση
Με άνοδο, μετά τις αρχικές μικρές απώλειες, κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Euronext Athens, με τη συνεδρίαση να χαρακτηρίζεται πάντως από μεταβλητότητα. Η εικόνα στο σύνολο της αγοράς έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς η πλειονότητα των μετοχών έχει περάσει σε θετικό έδαφος, ενισχύοντας την ανοδική εικόνα της αγοράς.
Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε ενδοσυνεδριακά έως τις 2.665 μονάδες, επίπεδο στο οποίο εκδηλώθηκε αντίδραση και η αγορά επέστρεψε σε ανοδική τροχιά. Η κίνηση αυτή αποκτά μεγαλύτερη σημασία αν συγκριθεί με τη χθεσινή συνεδρίαση, κατά την οποία ο δείκτης είχε υποχωρήσει έως τις 2.628 μονάδες, πριν αναζητήσει ισορροπία σε υψηλότερα επίπεδα.
Η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει, πάντως, σε φάση αναζήτησης κατεύθυνσης, με τα επίπεδα που βρίσκονται μπροστά από τον Γενικό Δείκτη να αποκτούν ιδιαίτερη σημασία. Για την ενεργοποίηση του έντονα ανοδικού σεναρίου απαιτείται η κατοχύρωση των 2.712 μονάδων σε πρώτη φάση και στη συνέχεια των 2.735 μονάδων. Η υπέρβαση και διατήρηση πάνω από αυτά τα επίπεδα θα μπορούσε να δώσει συνέχεια στην ανοδική κίνηση.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο σημειώνει άλμα για δεύτερη ημέρα, κινούμενη σήμερα στο +5,24%, με την Coca Cola να είναι στο +2,99%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Metlen, Optima Bank, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Aegean, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, Allwyn, Eurobank και Εθνική.
Στον αντίποδα, το -2,26% της Helleniq Energy βαραίνει την αγορά, όπως και οι άνω του 1% απώλειες σε Motor Oil και Credia Bank. Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΔΑΑ, Λάμδα, Alpha Bank, Aktor, Jumbo, Cenergy, Πειραιώς, Κύπρου και Εθνική.






![Καύσιμα: Στο +27,2% οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/Capture-112-300x300.png)


![Τουρισμός: Πάνω από 31,7 εκατ. διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/ot_touristes_many-1024x600-1-300x300.png)


![Τραμπ-Σι: Η ατζέντα της συνάντησης των ηγετών Κίνας-Ηνωμένων Πολιτειών [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/ImgSrc-4.jpg)











![Καύσιμα: Στο +27,2% οι ανατιμήσεις στην Ελλάδα τον Αύγουστο [γράφημα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/Capture-112.png)


![Τουρισμός: Πάνω από 31,7 εκατ. διανυκτερεύσεις τον Ιούλιο [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/09/ot_touristes_many-1024x600-1.png)










