Να σπάσει τον κύκλο της συσσώρευσης επιχειρεί εκ νέου αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βλέπει να αυξάνονται οι τίτλοι που μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια, βελτιώνοντας και τη συναλλακτική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,40% στις 1.306,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 33,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,31% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.153,36 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,91% στις 1.068,73 μονάδες.

Επιχείρηση… διαφυγή

Η αγορά προσπαθεί να σπάσει τον κύκλο της συσσώρευσης και να δημιουργήσει ένα περιθώριο πάνω από τον άξονα των 1.300 μονάδων, στο οποίο παρέμεινε αρκετό διάστημα. Μετά μάλιστα και τη χθεσινή αντοχή στις πιέσεις, με τη βοήθεια επιλεγμένων τίτλων, βρίσκει σήμερα περισσότερους συμμάχους στην προσπάθεια αυτή, η οποία έχει ως επόμενο στόχο το επίπεδο των 1.350 μονάδων. Τα υψηλά δηλαδή του 2023.

Αυτό επιβεβαιώνει και ο Πέτρος Στεριώτης, Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA) και της βρετανικής Society of Technical Analysts, επισημαίνοντας ότι διαγραμματικά, το “κουτί” μεταξύ 1.325 και 1.350 μονάδων του ΓΔ αποτελεί τον μεγάλο στόχο αλλά και την αντίσταση για τις επόμενες εβδομάδες, υπέρβαση της οποίας θα αναθερμάνει το εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον και θα βάλει ακόμη πιο στέρεες βάσεις για την εμπέδωση της ανοδικής κίνησης, τώρα που δεν θα υπάρχει η “δικαιολογία” της εορταστικής ραστώνης και της απουσίας των ξένων θεσμικών διαχειριστών.

Βέβαια, ο ίδιος δεν αποκλείει ότι η πιθανότητα μιας τεχνικής φύσεως διόρθωσης στον Γενικό Δείκτη καραδοκεί, συστήνοντας την αναζήτηση και διακράτηση τίτλων με υγιή θεμελιώδη και μερισματική απόδοση, οι οποίοι θα προστατεύσουν το χαρτοφυλάκιό μας από πιθανές “αναταράξεις”. Ιδίως από το εξωτερικό, καθώς το θέμα του πληθωρισμού έχει αρχίσει να «χωνεύεται» από τις αγορές και οι ΗΠΑ αποφεύγουν τον κίνδυνο της ύφεσης, ενώ ταυτόχρονα οι traders προεξοφλούν ότι οι κεντρικές τράπεζες θα ξεκινήσουν έναν επιθετικό τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων τους μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει άλμα 6,63%, με την ΕΛΧΑ να συνεχίζει και σήμερα το ράλι της με το +4,68% που καταγράφει. Κέρδη 2,31% και για την Εθνική, με την Βιοχάλκο να ακολουθεί με +1,99%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Quest, Τιτάν, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Eurobank, Autohellas και ΔΕΗ.

Από την άλλη, σε αρνητικά εδάφη είναι οι Aegean, Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ, Coca Cola, Alpha Bank, Jumbo, Μυτιληναίος και Λάμδα, αλλά καμία δεν κινείται με απώλειες άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών