Η JPMorgan Chase βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξασφάλιση δεσμεύσεων από τρίτα μέρη ύψους 2,5 έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη της ιδιωτικής πιστωτικής στρατηγικής της, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Η τράπεζα με έδρα τη Νέα Υόρκη έχει ρίξει ένα ευρύ δίχτυ καθώς επιδιώκει να συγκεντρώσει μετρητά – στοχεύοντας κρατικά επενδυτικά ταμεία, συντάξεις, δωρεές, εναλλακτικούς διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και άλλα. Έχει λάβει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από διαχειριστές πιστώσεων που ήδη επενδύουν σε εταιρικό χρέος αλλά έχουν περιορισμένη πρόσβαση στη ροή ιδιωτικών συμφωνιών, ανέφεραν οι πηγές του δημοσιεύματος.

«Γέμισε το θησαυροφυλάκιο» της JPMorgan – Αστρονομικά κέρδη το 2023 παρά το κακό φίνις

Οι συζητήσεις με τους επενδυτές συνεχίζονται και οι λεπτομέρειες ενδέχεται να αλλάξουν, αναφέρει το δημοσίευμα, με τους όρους να είναι πιθανό να οριστικοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα έτυχε χλιαρής υποδοχής από ορισμένους επενδυτές με βαθιά τσέπη, ενώ αναζητούσε χρήματα για να αυξήσει περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά στον ισολογισμό που έχει αφιερώσει για ιδιωτικές πιστωτικές συμφωνίες. Η διστακτικότητα ορισμένων επενδυτών προήλθε από το γεγονός ότι η JPMorgan δεν θα είχε καταπιστευματική ευθύνη και, αντίθετα, θα εξισορροπούσε τις ανάγκες της ίδιας, των εταίρων και των δανειοληπτών της.

Μεγάλοι εδραιωμένοι ιδιώτες επενδυτές πιστώσεων έχουν επίσης εκφράσει μικρό ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία εν μέσω ανησυχιών για τις προμήθειες και τον έλεγχο, ανέφερε το Bloomberg τον Δεκέμβριο.

Η JPMorgan σχεδιάζει να συνάψει δάνεια, να διατηρήσει ένα μικρό κομμάτι από κάθε χρηματοδότηση και να διαθέσει το υπόλοιπο χρέος στους εταίρους της, αναφέρει τώρα το Bloomberg. Η τράπεζα αναζητά δεσμεύσεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων δολαρίων από ορισμένους επενδυτές, σημειώνει μία εκ των πηγών του δημοσιεύματος.

Εκπρόσωπος της JPMorgan δήλωσε ότι η ιδιωτική πιστωτική στρατηγική της τράπεζας έχει λάβει σημαντικό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Καθώς η αγορά ιδιωτικών πιστώσεων έχει εκτοξευθεί σε περίπου 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, εταιρείες όπως η Apollo Global Management και η Blackstone έχουν συγκεντρώσει τεράστια ποσά μετρητών από επενδυτές, επιτρέποντάς τους να προσφέρουν στους δανειολήπτες ευνοϊκούς όρους για εξαγορές και να κάνουν μεγαλύτερες συμφωνίες. Αυτό περιορίζει την κερδοφορία των τραπεζικών γραφείων χρηματοδότησης με μόχλευση, ωθώντας την JPMorgan και άλλους να δημιουργήσουν δικές τους πράξεις άμεσου δανεισμού.

Η έναρξη με περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια από τους επενδυτές θα ήταν ένα μέτριο επόμενο βήμα για την τράπεζα αφού αφιέρωσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια από τον ισολογισμό της για την προσπάθεια.

Ο στόχος για πολλές τράπεζες είναι να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα μια ιδιωτική πιστωτική επιλογή στους δανειολήπτες μαζί με πιο συμβατικές μορφές χρηματοδότησης, όπως ομόλογα υψηλής απόδοσης και δάνεια με μόχλευση. Οι εξαγορές με μόχλευση, όπου οι εταιρείες ιδιωτικών μετοχών αγοράζουν και πωλούν εταιρείες, οδηγούν μεγάλο μέρος της αγοράς εταιρικού χρέους και οι χορηγοί αποτελούν βασική πελατειακή βάση για τις επενδυτικές τράπεζες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή