Nα συνεχίσει την προσπάθεια της αναδιοργάνωσης της Citigroup προέτρεψε την Τζειν Φρέιζερ, CEO της τράπεζας, ο Γουόρεν Μπάφετ κατά τη διάρκεια γεύματος, σύμφωνα με το Reuters.

H Φρέιζερ αφηγήθηκε το γεύμα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή σε τηλεδιάσκεψη με τους διευθύνοντες συμβούλους , σύμφωνα με πηγή που συμμετείχε στην κλήση και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Citigroup: Απολύει 20.000 εργαζόμενους, το 10% του προσωπικού της

Κατά τη διάρκεια της κλήσης, ανέφερε ότι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον επόμενο γύρο της αναδιοργάνωσης θα μοιραστεί το συντομότερο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η πηγή.

Ο Μπάφετ επιβεβαίωσε ότι το γεύμα έλαβε χώρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συζήτηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Berkshire Hathaway.

H Φρέιζερ σχεδιάζει τη μεγαλύτερη ανανέωση της Citi εδώ και δεκαετίες, με στόχο να μειώσει τη γραφειοκρατία και παράλληλα να ενισχύσει τα κέρδη και την τιμή της μετοχής της εταιρείας.
Η Berkshire Hathaway  του Μπαφετ  πόνταρε 3 δισ. δολάρια στη Citi το 2022, ανεβάζοντας τη μετοχή της και ενισχύοντας την εμπιστοσύνη στην τράπεζα της Wall Street. Παρέμεινε στην πρώτη πεντάδα των μετόχων τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Στην Bank of America η υποστήριξη του Buffett βοήθησε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, καθώς ο CEO Brian Moynihan ανοικοδόμησε τον δεύτερο μεγαλύτερο πιστωτικό οργανισμό των ΗΠΑ μετά την οικονομική κρίση.

Η Citigroup απέκλεισε περισσότερες ηγετικές θέσεις αυτή την εβδομάδα, όπως ανέφερε  το Reuters.

Σε ξεχωριστές συνομιλίες, διευθυντικά στελέχη στα τμήματα των αγορών, του κινδύνου και της επενδυτικής τραπεζικής αγορές ενημερώθηκαν ότι απολύονται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης, σύμφωνα με τέσσερις πηγές με γνώση της διαδικασίας, οι οποίες αρνήθηκαν να κατονομαστούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή