Να κάνει την ανοδική διαφυγή και να διαπεράσει το εύρος στο οποίο λιμνάζει τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κινείται πλέον προς τον επόμενο στόχο των 1.370 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,94% στις 1.367,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.332,23 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 2% στις 1.174,86 μονάδες.

Έτοιμη… η διαφυγή

Έχοντας περάσει το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου σε ένα εύρος μεταξύ 1.340 – 1.360 μονάδων, το ΧΑ προσπαθεί να κλείσει τον μήνα στα υψηλότερα δυνατά επίπεδα, διαπερνώντας το ανώτατο εύρος της συσσώρευσης και θέτοντας τις βάσεις για τη συνέχιση της καλής πορείας. Και αν ο πρώτος μήνας κάθε έτους δείχνει τις διαθέσεις των long, τότε το μήνυμα του φετινού Ιανουαρίου μόνο θετικό μπορεί να είναι, δεδομένου του ότι η επίδοση του γενικού δείκτη ξερνά το +5%.

Μια εικόνα όμως που ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη για πολλούς εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι έχουν διαπιστώσει και στην πράξη το ενδιαφέρον πολλών κεφαλαίων να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά. Και όχι μόνο, όπως έδειξε και η χθεσινή δημοπρασία του ελληνικού 10ετούς, η οποία απέδειξε για ακόμη μία φορά και το ισχυρό ενδιαφέρον για τα ελληνικά assets.

Η λήξη του μήνα συμπίπτει και με τη σχεδόν ολοκλήρωση (αύριο και επίσημα) της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο ελληνικό χρηματιστήριο, η οποία “τράβηξε” μέρος της ρευστότητας που είχε η αγορά. Τα επίσημα στοιχεία θα δείξουν όμως και το “φρέσκο” χρήμα που εισήλθε στη Λ. Αθηνών, ένα στοιχείων απαραίτητο για να μπορέσει η αγορά να έχει τα καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα και να αφήσει τελείως πίσω της την τελευταία δεκαετία.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει κέρδη 3,06%, με την Πειραιώς και τον Ελλάκτωρ να ακολουθούν με +2,30% και +2,24% αντίστοιχα. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Eurobank, Εθνική, Motor Oil, ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Τιτάν, Jumbo, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχάλκο, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, Cenergy, Aegean και Λάμδα, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, Autohellas, ΕΥΔΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών