Ιδιαιτέρως θετική (overweight) παραμένει η JP Morgan για την Ελλάδα, με την Alpha Bank να είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της στην περιοχή CEEMEA (Κεντρική και Ανατολή Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), καθώς η ελληνική αγορά συνδυάζει σταθερή ανάπτυξη και διεύρυνση της επενδυτικής βάσης. Την ίδια στιγμή, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την overweight στάση της στα ελληνικά ομόλογα έναντι εκείνων της Ιταλίας.

Όπως εξηγεί η JP Morgan, η ελληνική αγορά εμφανίζει σημαντικά βελτιωμένες αποτιμήσεις και περισσότερο εμπορεύσιμους τίτλους, προσελκύοντας περισσότερους επενδυτές.

Ελληνικά ομόλογα: Μετά την JP Morgan και η Societe Generale συστήνει long

Επίσης, η JP Morgan επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ακόμη «φθηνές» σε σχέση με τις ευρωπαϊκές, παρά το γεγονός ότι έχουν σημειώσει σημαντικές αποδόσεις (όπως και οι πολωνικές).

Όπως αναφέρει ειδικά για την Alpha Bank, ο στόχος απόδοσης κεφαλαίου στο 12% φαίνεται αξιόπιστος έναντι αποτίμησης 0,8x σε όρους P/BV. Επίσης, η συμφωνία με την Unicredit προσθέτει αξία, κατά την άποψή της, ενώ για να επέλθε το re-rating στη μετοχή, χρειάζεται πιο διευρυμένη ευρωπαϊκή βάση επενδυτών.

Ειδικότερα, οι top 10 επιλογές της, ανάμεσα στις οποίες είναι και η Alpha Bank:

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας της Ελλάδας, η JP Morgan βλέπει (βάση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ) σωρευτική υπεραπόδοση σε σχέση με τις υπόλοιπες οικονομίες της περιοχής, με το ΑΕΠ να αυξάνεται κατά 2% το 2024, από 2,5% το 2023.

Overweight και στα ελληνικά ομόλογα

Σε διαφορετική ανάλυση, για τους τίτλους σταθερού εισοδήματος, η JPMorgan επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά την overweight στάση της στα ελληνικά ομόλογα έναντι εκείνων της Ιταλίας. Όπως εξηγεί, τα ελληνικά ομόλογα δέχθηκαν πιέσεις τις τελευταίες εβδομάδες και το spread έναντι της Ιταλίας υποχώρησε. Μετά την έκδοση της περασμένης εβδομάδας, η Ελλάδα έχει καλύψει λίγο πάνω από το 40% των χρηματοδοτικών αναγκών της για το 2024, με βάση την εκτίμηση ύψους 10 δισ.

Σε αυτό το πλαίσιο, η JP Morgan αναμένει ότι η Ελλάδα θα επανέλθει με δεύτερη έκδοση αναφοράς στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές του 2ου τριμήνου και στο μεταξύ θα διεξάγει τις τακτικές μηνιαίες δημοπρασίες (~0,3 δισ. ευρώ η καθεμία). Ως εκ τούτου, αναμένει αντιστροφή της πρόσφατης υποχώρησης λόγω των περιορισμένων πιέσεων προσφοράς τις επόμενες εβδομάδες και της πιθανής υποστήριξης που προέρχεται από παθητικές ροές δεικτών για το νέο ομόλογο σε μηνιαία επανεξισορρόπηση. Η JP Morgan πιστεύει επίσης ότι το trade που συστήνει λειτουργεί ως αντιστάθμιση κινδύνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή