Ελληνικής ιδιοκτησίας είναι το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου, στο οποίο σημειώθηκε νωρίτερα έκρηξη κατόπιν επίθεσης που δέχθηκε από βλήμα περίπου 100 ναυτικά μίλια ανατολικά της πόλης-λιμάνι Άντεν της Υεμένης, συμβάν για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι αντάρτες Χούθι.

Οι Χούθι υποστήριξαν ότι στόχευσαν το βρετανικό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου «Lycavitos» με κατάλληλους ναυτικούς πυραύλους, ενώ έπλεε στον Κόλπο του Άντεν χωρίς να δίνουν περισσότερες πληροφορίες.

Πειραιάς: Υποχώρησε κατά 12,7% η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων τον Ιανουάριο λόγω Χούθις

Το πλοίο υπό σημαία Μπαρμπέιντος, διαχειρίζεται από την εταιρεία, Helikon Shipping Enterprises, η οποία έχει γραφεία στο Λονδίνο, καθώς και στην Αθήνα και στο Νταλιάν της Κίνας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το «Lycavitos» ήταν το πλοίο, στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, υπογραμμίζοντας ότι είναι ελληνικών συμφερόντων χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μικρές ζημιές στο πλοίο

Η εταιρεία Ambrey για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας ανέφερε ότι ένα βλήμα ανατινάχθηκε σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το πλοίο, αλλά δεν το χτύπησε.

Σύμφωνα με την εταιρεία υπήρξαν μικρές ζημιές από θραύσματα που προκάλεσαν διαρροή ντίζελ. Ακόμα όπως υπογράμμισε η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 100 μιλίων και δεν έπληξε άμεσα το πλοίο. Τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή και δεν έπαθαν τίποτα.

Από την πλευρά του ο οργανισμός ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO), ανέφερε ότι  έλαβε μια αναφορά για έκρηξη κοντά σε πλοίο περίπου 85 ναυτικά μίλια ανατολικά του Άντεν, προσθέτοντας ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές.

«Ο καπετάνιος ανέφερε μια έκρηξη πλησίον του πλοίου» στα ανατολικά της πόλης Άντεν, ανακοίνωσε η UKMTO, προσθέτοντας ότι το πλοίο κατευθυνόταν προς το επόμενο λιμάνι κατάπλου.

Οι προσκείμενοι στο Ιράν Χούθι της Υεμένης έχουν εξαπολύσει επανειλημμένες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας στην Ερυθρά Θάλασσα και στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ από τα μέσα Νοεμβρίου του περασμένου έτους, υποστηρίζοντας ότι ενεργούν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους που υπομένουν τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

Η εταιρεία ασφαλείας συνέστησε σε άλλα πλοία να είναι προσεκτικά, καθώς οι Χούθι έχουν βάλει στο στόχαστρο πολλά πλοία την ίδια ημέρα και ορισμένα πλοία πολλές φορές.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα