
Συνάντηση με τους ηγέτες του Κογκρέσου αναμένεται να έχει την Τρίτη ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προκειμένου -όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης καθώς πλησιάζει μία ακόμα προθεσμία για μερικό κλείσιμο της αμερικανικής οικονομίας την Παρασκευή.
Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με κορυφαίους Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία την Τρίτη, όπου ο πρόεδρος θα συζητήσει το «επείγον» της ψήφισης ενός νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (05:00 GMT Σάββατο).
Σχεδιάζει επίσης να συζητήσει ένα νομοσχέδιο εθνικής ασφάλειας που έχει σταματήσει να παρέχει βοήθεια στην Ουκρανία , το Ισραήλ και την Ταϊβάν.
ΗΠΑ: Deal 1,66 τρισ. δολ. στο Κογκρέσο για τις δαπάνες του 2024
Αδιέξοδο
Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς οι νομοθέτες παραμένουν σε αδιέξοδο προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία, Chuck Schumer, Δημοκρατικός, ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία και κάλεσε τον Πρόεδρο της Βουλής Μάικ Τζόνσον, Ρεπουμπλικανό, να «επιταχύνει» και να επιτύχει έναν δικομματικό συμβιβασμό, παρά τις αντιρρήσεις από τους πιο συντηρητικούς νομοθέτες του κόμματός του.
Ο Τζόνσον αργότερα την Κυριακή δημοσίευσε στο X (πρώην Twitter) ότι οι Ρεπουμπλικάνοι εξακολουθούσαν να διαπραγματεύονται καλή τη πίστη και υποστήριξε ότι πολλά από τα σημεία που ήταν ακόμη προς συζήτηση ήταν αργότερα αιτήματα των Δημοκρατικών. Είπε ότι ελπίζει να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα «το συντομότερο δυνατό».
Η χρηματοδότηση πρόκειται να εξαντληθεί την 1η Μαρτίου για ορισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ άλλες, όπως το Υπουργείο Άμυνας, αντιμετωπίζουν προθεσμία στις 8 Μαρτίου.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια