Την overweight θέση της στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, έναντι των ιταλικών, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά η JP Morgan, με την υποστήριξη να αναμένει να προέλθει από τις παθητικές ροές λόγω αλλαγών των δεικτών κατά το μηνιαίο re-balancing στα τέλη Φεβρουαρίου. Υπενθυμίζει όμως ότι τα ελληνικά ομόλογα υποαπέδωσαν συγκρατημένα έναντι των ιταλικών στην πρόσφατη κίνηση σύσφιξης.

Τα βασικά περιθώρια (spread) μειώθηκαν απότομα από τις αρχές Φεβρουαρίου, με τα ιταλικά να βελτιώνονται. Αλλά η κίνηση ήταν στο πλαίσιο της εύλογης αξίας που δίνει η JP Morgan, συστήνοντας βραχυπρόθεσμα ουδετερότητα στο εν λόγω trade, διατηρώντας μεσοπρόθεσμα την εποικοδομητική στάση της για τους ελληνικούς τίτλους.

Ομόλογα: Ποιο είναι το trade της επόμενης δεκαετίας

Σε αυτό το πλαίσιο, δεδομένης της απότομης κίνησης σύσφιξης, αναφέρει ότι θα προσπαθήσει να εισέλθει ξανά σε overweight θέση σε οποιαδήποτε κίνηση διεύρυνσης του spread.

Στο δημοσιονομικό μέτωπο άλλωστε, η JP Morgan βλέπει την ελληνική οικονομία να υπεραποδίδει έναντι της ιταλικής, με το ΑΕΠ φέτος να αυξάνεται κατά 2,3% έναντι 0,9% της ανάπτυξης της Ιταλίας.

Βέβαια, οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι ανάλογες και στις δύο χώρες, αλλά με καλύτερη επίδοση στην εκτέλεση του προϋπολογισμού για την Ελλάδα, η οποία θα έχει δημοσιονομικό έλλειμμα 0,9%, έναντι 4,4% της Ιταλίας.

Σε αντίθεση όμως με άλλους αναλυτές, η JP Morgan δεν βλέπει την ανεργία να πέφτει κάτω από 10% φέτος, ήτοι στο δεύτερο υψηλότερο ποσοστό της Ευρωζώνης, μετά την Ισπανία.

Πάντως αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι σήμερα τα ελληνικά ομόλογα βρέθηκαν υπό πίεση, όπως και όλα τα ευρωπαϊκά, καθώς μετατοπίζονται οι προσδοκίες για τον ρυθμό και την κλίμακα μειώσεων των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Tο ελληνικό 10ετές ομόλογο βρέθηκε στο 3,34% ενώ το 10ετές ιταλικό 3,85% με το μεταξύ τους spread στις -51 μονάδες βάσης.

Το spread, δηλαδή, η διαφορά απόδοσης μεταξύ ελληνικών 10 ετών και γερμανικών ομολόγων διαμορφώθηκε στις 93 μονάδες βάσης, ελαφρώς υψηλότερα από τις περίπου 90 μονάδες βάσης της περασμένης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία