Μοιρασμένα πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, εν αναμονή των τελικών όρων βάσει των οποίων θα πραγματοποιηθεί το placement του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην Πειραιώς.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 1.429,86 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 39,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.470,05 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,33% στις 1.256,77 μονάδες.

Στον αστερισμό της Πειραιώς

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι το κλείσιμο του βιβλίου προσφορών για την Πειραιώς, με την αγορά να μετρά αντίστροφα για να περάσει στην ιστορία η παρουσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στην τράπεζα. Και η αγορά προετοιμάζεται για την επόμενη ημέρα της διαδικασίας, κάνοντας τις τελευταίες αλλαγές, για όλα τα σενάρια, τα οποία είναι ανοιχτά.

Πέραν όμως των σεναρίων που διακινούνται, η αγορά γνωρίζει πολύ καλά ότι η αποεπένδυση του ΤΧΣ φέρνει στην ελληνική κεφαλαιαγορά ξένους θεσμικούς που έχουν διαφορετικό προφίλ από αυτό που έχει συνηθίσει η Λ. Αθηνών. Ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας τους, σε συνδυασμό με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οδηγούν στις επενδυτικές επιλογές μόνο καλό θα κάνουν σε μια αγορά που θέλει να “ωριμάσει” και να ανέβει κατηγορία.

Το θετικό είναι ότι οι αναταράξεις από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ήταν περιορισμένες, ή τουλάχιστον εύκολα «απορροφήσιμες» από τους long της αγοράς, οι οποίοι κράτησαν με τις παρεμβάσεις τους τα υψηλά 13 ετών του γενικού δείκτη, αλλά και τη διάσπαση των αντιστάσεων τη Δευτέρα. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με τον γενικό δείκτη να μην αφήνει τη ζώνη των 1.430 μονάδων εύκολα, παρά τις πιέσεις που δέχεται, κυρίως από τον όμιλο Βιοχάλκο.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ χάνει 4,71%, με την Coca Cola να υποχωρεί κατά 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Cenergy, Σαράντη, Μυτιληναίο, Motor Oil, Πειραιώς, Τιτάν, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Στον αντίποδα, λίγο πάνω από 1% είναι τα κέρδη σε Quest, Eurobank και ΔΕΗ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Aegean, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Alpha bank, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo και Εθνική. Χωρίς μεταβολή είναι η Autohellas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες