Με τους πωλητές να συντηρούν το μικρό προβάδισμα τους, το Xρηματιστήριο Αθηνών παραμένει, μεν, σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως να χάνει τα κεκτημένα της βραχύβιας εβδομάδας, η οποία, εκτός απροόπτου, θα κλείσει θετικά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,33% στις 1.425,61 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,53% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.435,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,86% στις 1.218,73 μονάδες.

Νευρικότητα πέριξ των ιστορικών υψηλών στις ευρωαγορές

Προσαρμογές

Μπορεί το ΧΑ να μην έχει κάνει τη μεγάλη διαφορά, αλλά από τις 11 Μαρτίου έχει κάνει μόνο δύο πτωτικές συνεδριάσεις, παραμένοντας σήμερα κοντά στο άνω εύρος της κίνησης, ελέγχοντας μάλιστα τις πιέσεις που δέχεται από αρκετούς δεικτοβαρείς του τίτλους. Επιβεβαίωσε αυτό διάστημα μάλιστα και τις 1.400 μονάδες, οι οποίες απειλήθηκαν δύο φορές.

Είναι εμφανές λοιπόν ότι το ΧΑ έχει καταφέρει να επιτρέψει τις εσωτερικές διορθώσεις τίτλων, χωρίς όμως να χάσει από την μεσο-μακροπρόθεσμη τάση του η οποία παραμένει θετική, παρά τις όποιες βραχυπρόθεσμες αναταράξεις. Οι οποίες όμως αναταράξεις βελτίωσαν την αποτίμηση αρκετών τίτλων, με τους αγοραστές να απορροφούσαν την προσφορά το προηγούμενο διήμερο με αποτελεσματικότητα.

Την ίδια ώρα, η πρώτη εβδομάδα μετά την αξιολόγηση της Moody’s φαίνεται να είναι συνολικά θετική για την αγορά, παρά τη μη αναβάθμιση, γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με ότι συνέβαινε με τις εβδομάδες που ακολουθούσαν των προηγούμενων… αναβαθμίσεων. Εκτός δηλαδή της Τρίτης, η αγορά ξεπέρασε τα επίπεδα που έκλεισε την περασμένη Παρασκευή.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Jumbo, Πειραιώς και Τέρνα Ενεργειακή καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, Coca Cola, Aegean, Εθνική, Λάμδα, ΟΤΕ, Cenergy, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ σημειώνει άλμα 5,25%, με την ΕΛΧΑ να κερδίζει 3,22% και τα Ελληνικά Πετρέλαια να είναι στο +2,92%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Βιοχάλκο και Autohellas, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Eurobank και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες