Η νέα σειρά, που οραματίζονται ο MrBeast και τα MGM Studios, “Beast Games”, διαφημίζεται ως “η μεγαλύτερη σειρά διαγωνισμών ριάλιτι” και θα περιλαμβάνει 1.000 διαγωνιζόμενους που θα διαγωνίζονται για ένα χρηματικό έπαθλο 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντόναλντσον είναι ο δημιουργός με τους περισσότερους followers στο YouTube, με περισσότερους από 389 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλα τα κανάλια του και είναι ο τέταρτος με τους περισσότερους followers στο TikTok. Οι μεγάλης κλίμακας παραγωγές του στο YouTube συγκρίνονται με εκείνες επαγγελματικής τηλεόρασης, με εκτεταμένο συνεργείο, εξαιρετικά ανεπτυγμένα σκηνικά και μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Τα προηγούμενα βίντεο του Ντόναλντσον κυμαίνονται από τον εγκλεισμό του σε απομόνωση για επτά ημέρες, την απόπειρα καταστροφής μιας Lamborghini με τρένο και την εκτέλεση της δικής του έκδοσης του Squid Game.

Amazon: Εκατοντάδες απολύσεις σε Prime Video και MGM Studios

Ο Ντόναλτσον είπε σε συνέντευξή του στο podcast «The Colin and Samir Show» ότι τα βίντεό του στο YouTube μπορεί να κοστίζουν μεταξύ 4 και 5 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα και η νέα εκπομπή θα έχει ακόμη μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Puck υπολόγισε τη συμφωνία μεταξύ Ντόναλντσον και Amazon σε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια.

«Είναι σαν τα κανονικά μας βίντεο, αλλά τουλάχιστον 20 φορές καλύτερα», είπε ο Ντόλαντσον στο podcast. «Τα χρήματα δεν αποτελούν περιορισμό για την παράσταση. Και έτσι μπορώ επίσης να κάνω οτιδήποτε, κάτι που είναι πολύ πιο απελευθερωτικό από ό,τι θα φανταζόσασταν και τόσο εντυπωσιακό».

Τα οφέλη της συνεργασίας με υπηρεσία ροής

Ο Ντόναλντσον είπε ότι η συνεργασία με μια υπηρεσία ροής του επιτρέπει να απαλλαγεί από αλγόριθμους και μεταβλητές που έχουν καλύτερη απόδοση στο YouTube, όπως εικονίδια, διάρκεια βίντεο και τίτλο. Ωστόσο, τα βίντεο του MrBeast μπορούν να έχουν μεταξύ 300 και 500 εκατομμύρια προβολές το καθένα και υπάρχουν μόνο 80 εκατομμύρια ενεργές συνδρομές στο Amazon Prime Video στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Amazon.

Το «Beast Games» δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιος δημιουργεί περιεχόμενο για μια υπηρεσία ροής καθώς ακόμη και ειδήσεις είναι μέρος μιας τάσης δημιουργών που επεκτείνουν το περιεχόμενό τους πέρα από τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να διαφοροποιήσουν τα έσοδα. Η ομάδα YouTube “Sidemen” κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ στο Netflix νωρίτερα φέτος, για παράδειγμα, και η οικογένεια του TikToker Τσάρλι Ντ’ Αμέλιο μόλις πρόβαλε την τρίτη σεζόν του ριάλιτι σόου τους στο Hulu.

«Επανεφευρίσκουμε τα πάντα», είπε ο Ντόναλντσον στο podcast. «Αυτό θα είναι πιθανώς έξι και πλέον ώρες περιεχομένου, όταν τα κανονικά μου βίντεό έχουν διάρκεια 20 λεπτών. Το χτίσιμο των χαρακτήρων, η αφήγηση, θα είναι εξωπραγματικά σε σύγκριση με τα κανονικά μας βίντεο.»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή