«Πατήθηκε το κουμπί» για την αναδιάρθρωσή των θυγατρικών του Ομίλου Intracom, με την αρχή να γίνεται με την πώληση του 27,6% της Κλουκίνας – Λάππας. Κάτι που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης.
Ειδικότερα, η Intracom Holdings ανακοίνωση την πώληση του 27,614% που κατείχε στην Κλουκίνας Λάππας, που αντιστοιχούν σε 11.106.255 κοινές ονομαστικές μετοχές έναντι τιμήματος 11,1 εκατ. ευρώ.
Σε Intracom και Βιολέττα Λάππα η Wonder Nest – Στα 5 εκατ. ευρώ το τίμημα
Η εν λόγω πώληση έγινε στο πλαίσιο της από 29/05/2024 ανακοίνωσης της εταιρείας, για την είσοδο νέων επενδυτών στην Κλουκίνας – Λάππας, οι οποίοι επιπλέον θα συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Intracom Properties, μέσω συμμετοχής τους στην αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των €25 εκατ. Εκ του οποίου ποσό €11 εκατ. θα καταβάλλει η μητρική Intracom Holdings.
Οι επενδυτές
Οι νέοι επενδυτές λέγεται πως είναι κυρίως εφοπλιστές και επιχειρηματίες που είναι πολύ κοντά στον Σωκράτη Κόκκαλη. Ένας εξ αυτών φέρεται να είναι ο εφοπλιστής Γιώργος Μουνδρέας
Αναφορικά με την ΑΜΚ της Intracom Properties θα συμμετέχουν περίπου οι ίδιοι επενδυτές που έλαβαν μέρος στην ιδιωτική τοποθέτηση για την Κλουκίνας – Λάππας αλλά και άλλοι επιχειρηματίες.
Η επόμενη κίνηση είναι η συγχώνευση της Κλουκίνας – Λάππας με την Intracom Properties ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εξαγορά του 65% της εταιρείας «Ευρώπη Ασφαλιστική» έναντι 30 εκατ. ευρώ.
Το νέο σχήμα με ίδια κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ
Το νέο σχήμα που θα προκύψει θα είναι η Europa Holding, η οποία θα διαθέτει ίδια κεφάλαια 150 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη την πρώτη διετία θα ξεπεράσουν το 20% των ιδίων κεφαλαίων
Τα νέα κεφάλαια
Ο κ. Κόκκαλης μιλώντας σχετικά με την νέα εταιρεία είχε αναφέρει ότι στη νέα εταιρεία που θα έχει 100% θυγατρική την ασφαλιστική Europa θα συμμετέχουν και άλλοι επιχειρηματίες ενώ τα κεφάλαια θα πλησιάσουν τα 70 εκατ. ευρώ.
Επικεφαλής του σχήματος θα είναι τόσο ο Σωκράτης Κόκκαλης όσο και ο Νίκος Μακρόπουλος. Ο μεν Κόκκαλης θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και ο δε Μακρόπουλος θα οριστεί διευθύνων σύμβουλος.
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία εξαγοράς της Ευρώπης από την Intracom έγινε έναντι συνολικής αξίας 46,55 εκατ. ευρώ. Σε μια πολύπλοκη συμφωνία, η Intracom Holdings, η οποία είναι και μοναδική μέτοχος της Intrakom Properties, αλλά και μέτοχος στην Κλουκίνας – Λάππας (ΚΛΜ) δρομολογεί:
- Την τμηματική εξαγορά του 100% της Ευρώπη Ασφαλιστική από Intarcom Properties
- Τη συγχώνευση της Intacom properties με ΚΛΜ και την μετονομασία της ΚΛΜ σε Ευρώπη Holdings
- Την είσοδο ιδιωτών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο στο νέο σχήμα.