
Με το Fox News να τον έχει ήδη ανακηρύξει νικητή και τον Ίλον Μασκ να ανεβάζει το ένα ενθουσιώδες tweet μετά το άλλο, ο Ντόναλντ ξεκίνησε να πανηγυρίζει την «επιστροφή του στο Λευκό Οίκο», αν και ακόμα συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων στις αμερικανικές εκλογές και οι Ρεπουμπλικανοί δεν έχει εξασφαλίσει τον απαιτούμενο αριθμό εκλεκτόρων.
«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Είναι μια απίστευτη κίνηση. Ειλικρινά ήταν η μεγαλύτερη πολιτική κίνηση όλων των εποχών. Τώρα θα φτάσουμε σε ένα νέο επίπεδο. Η χώρα μας θα θεραπευθεί. Θα διορθώσουμε τα πάντα. Γράψαμε ιστορία και ξεπεράσαμε εμπόδια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ στις πρώτες του δηλώσεις και με τους οπαδούς του να τον υποδέχονται με ιαχές «USA! USA!»
Μεταξύ «Red Sweep» και «Blue Gridlock» οι αγορές – Οι πρώτες αντιδράσεις
«Kάθε μέρα θα πολεμώ για εσάς» τόνισε, προσθέτοντας ότι θα εγκαινιάσει τη «χρυσή εποχή της Αμερικής».
Μαζί με τον Τραμπ στη σκηνή στο συνεδριακό κέντρο στο West Palm Beach της Φλόριντα, συμμετείχαν μέλη της οικογένειάς του και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, καθώς και ο υποψήφιός του, Τζέι Ντι Βανς, και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον.
«Έχουμε μια χώρα που χρειάζεται βοήθεια και χρειάζεται βοήθεια πάρα πολύ. Θα φτιάξουμε τα σύνορά μας και θα διορθώσουμε τα πάντα για τη χώρα μας», είπε ο Τραμπ. «Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πετύχαμε το πιο απίστευτο πολιτικό πράγμα… κοιτάξτε τι συνέβη, είναι τρελό;» πρόσθεσε ο Τραμπ.
«Θέλω να ευχαριστήσω τον αμερικανικό λαό για την εξαιρετική τιμή να εκλεγώ ο 47ος πρόεδρός σας», είπε.
«Θα παλεύω για σένα, για την οικογένειά σου και το μέλλον σου κάθε μέρα. Θα παλεύω για σένα με κάθε ανάσα στο σώμα μου. Δεν θα ησυχάσω μέχρι να παραδώσουμε την ισχυρή, ασφαλή και ευημερούσα Αμερική που αξίζουν τα παιδιά μας και που αξίζετε εσείς. Αυτή θα είναι πραγματικά η χρυσή εποχή της Αμερικής», είπε στους υποστηρικτές του στη Φλόριντα.
To «ευχαριστώ» στη Μελάνια
«Ευχαριστώ την υπέροχη σύζυγό μου, Μελάνια που ήταν δίπλα μου και έχει το νο1 σε πωλήσεις βιβλίο στις ΗΠΑ. Έχει κάνει θαυμάσια δουλειά, δουλεύει σκληρά. Ευχαριστώ την οικογένειά μου, τα υπέροχα παιδιά μου», σημείωσε.

Ο Τζέι Ντι Βανς, ο αντιπρόεδρος του Τραμπ, είπε στο πλήθος ότι η χώρα «μόλις έγινε μάρτυρας της μεγαλύτερης πολιτικής επιστροφής στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
Η νίκη στην Πενσυλβάνια, μια πολιτεία που κέρδισε ο Τζο Μπάιντεν στον δρόμο του για να κερδίσει τον Λευκό Οίκο το 2020, έδωσε στον Τραμπ 267 ψήφους στο εκλογικό σώμα, μόλις τρεις από το όριο που απαιτείται για να σφραγίσει την προεδρία.
Οι μετρήσεις σε άλλες πολιτείες πεδίου μάχης έδειξαν επίσης τον Τραμπ με ισχυρό προβάδισμα, καθιστώντας την πλήρη σάρωση των επτά swing πολιτειών όλο και πιο πιθανή.
Ένα αστέρι γεννιέται
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ένθερμο υποστηρικτή του Ίλον Μασκ, λέγοντας ότι είναι ένα σημαντικό πρόσωπο στις ΗΠΑ.
«Ένα αστέρι γεννιέται», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ πρέπει «να προστατεύσουν τις ιδιοφυΐες μας, δεν έχουμε πολλές από αυτές».
Στο 95% οι πιθανότητες νίκης
Σημειώνεται ότι η πιθανότητα νίκης σύμφωνα με τη «βελόνα» των New York Times έχει αυξηθεί σε πάνω από το 95%. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ο Τραμπ εξασφαλίζει 312 εκλέκτορες, έναντι 226 της Κάμαλα Χάρις.
Μεταξύ «Red Sweep» και «Blue Gridlock» οι αγορές – Οι πρώτες αντιδράσεις
Η ενθουσιώδης αντίδραση του Μασκ
Νωρίτερα ο Ίλον Μασκ σήμανε τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, με τρεις λέξεις, εμπνευσμένες από έναν αγώνα τένις: «Game, set, match», ανέβασε έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ.
Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος έχει στηρίξει ενεργά τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο, με την ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) θεωρεί ότι το αποτέλεσμα της αναμέτρησης έχει πλέον κριθεί, παρά το γεγονός ότι η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται.
Game, set and match
— Elon Musk (@elonmusk) November 6, 2024
Σε μία ακόμα ανάρτησή του στην οποία φαίνεται να κρατάει ένα νεροχύτη (sink) μέσα στον Λευκό Οίκο, κάνει ένα λογοπαίγνιο γράφοντας «let that sink in» (Πάρτε το απόφαση)
Let that sink in pic.twitter.com/XvYFtDrhRm
— Elon Musk (@elonmusk) November 6, 2024
Ο Ίλον Μασκ παρακολουθεί τα αποτελέσματα μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ από το Μαρ-α-Λάγκο, όπου έχουν προσκληθεί αρκετές εκατοντάδες καλεσμένοι.
🇺🇸🇺🇸The future is gonna be so 🔥 🇺🇸🇺🇸 pic.twitter.com/x56cqb6oT5
— Elon Musk (@elonmusk) November 6, 2024


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια