
«Το Άγιο Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, μας θυμίζει πάντα ότι μέσα από τον πόνο, τις δυσκολίες, τις κακουχίες, τις αντιξοότητες, τελικά γεννιέται το φως και η ελπίδα», αναφέρει, στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Όλος ο Ελληνισμός, στην πατρίδα μας και απανταχού της γης, γιορτάζει αυτήν την ημέρα και εύχεται μέσα από την ψυχή μας να αναπηδήσουν αισθήματα καλοσύνης, αισθήματα αλληλεγγύης, αισθήματα ελπίδας. Η πατρίδα μας, όπως και ολόκληρος ο κόσμος, αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. Όμως, μέσα από ένα πνεύμα αυτοπεποίθησης και ενότητας, μπορούμε όλοι μαζί να τις ξεπεράσουμε», τονίζει ο πρωθυπουργός.
«Ας γιορτάσουμε αυτή τη σπουδαία ημέρα μαζί με τους αγαπημένους μας, ας ξεχάσουμε για λίγο τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες και ας πάρουμε το μήνυμα των ημερών αυτών της Μεγάλης Εβδομάδος για να μπορέσουμε να αντικρύσουμε το προσωπικό μας μέλλον, αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας, με μεγαλύτερη αισιοδοξία, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Καλή Ανάσταση, χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.
O Μητσοτάκης στην Πρώτη Ανάσταση στην Τήνο
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία της πρώτης Αναστάσεως στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου.
Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κατά την λειτουργία ανέφερε τα εξής:
«Είχατε την ανάγκη την ψυχική ως άνθρωπος όπως και ο καθένας από μας να έρθετε εδώ για μία προσωπική προσευχή.
Για να πάρετε δύναμη και να συνεχίσετε.
Γιατί όλοι οι άνθρωποι έχουμε ευθύνες στους ώμους μας. Ευθύνες οικογενειακές, ευθύνες επαγγελματικές, ευθύνες καθημερινές, ευθύνες κοινωνικές.
Και αν ο καθένας από εμάς έχει μικρές και ανώδυνες ευθύνες, εσείς στις πλάτες σας φέρετε τις ευθύνες του έθνους ολοκλήρου. Και χρειάζεστε την προσευχή για αυτή την δύναμη της Παναγίας μας».


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια