Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εύθραυστη άνοδος

Ιδιαίτερα πυκνή η σημερινή μέρα με ανακοινώσεις οικονομικών αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εύθραυστη άνοδος

Ανοδικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς λαμβάνουν ώθηση από τη δυναμική του τομέα της ενέργειας, σε μια ιδιαίτερα πυκνή ημέρα με αποτελέσματα τριμήνου για πολλές μεγάλες εταιρείες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,27%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,34% στις 9.547 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,13% στις 24.185 μονάδες ενώ ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,23% στις 8.225 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Unilever ανακοίνωσε αύξηση στις υποκείμενες πωλήσεις του τρίτου τριμήνου, ξεπερνώντας τις προσδοκίες της αγοράς, κυρίως λόγω της καλής πορείας των προϊόντων ομορφιάς στη Βόρεια Αμερική και τις αναδυόμενες αγορές.

Η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε πτώση κερδών κατά 36% για το τρίτο τρίμηνο και υποβάθμισε τις προβλέψεις της για το έτος, λόγω ενός προηγουμένως ανακοινωθέντος κόστους ύψους 800 εκατ. λιρών για την αποζημίωση πελατών στο πλαίσιο του σκανδάλου πώλησης ακατάλληλων χρηματοδοτικών προϊόντων.

Η φινλανδική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Nokia ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης για οπτική ίνα και υπηρεσίες cloud, ενώ η γαλλική Thales παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 9% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2025, κυρίως λόγω των τομέων αεροδιαστημικής και άμυνας.

Κυρώσεις ΗΠΑ

Στο επίκεντρο σήμερα είναι οι απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε κυρώσεις κατά των μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών της Ρωσίας, της Lukoil και της Rosneft, με την κυβέρνησή του να επικαλείται την “έλλειψη σοβαρής δέσμευσης της Μόσχας για την ειρηνική επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.”

Ο Υπουργός Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, υποστήριξε ότι οι εταιρείες αυτές χρηματοδότησαν “την πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου” και πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες κατά της Μόσχας.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν σημαντική άνοδο, με τα συμβόλαια Brent να ενισχύονται κατά 3,1% φτάνοντας τα 64,54 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια αμερικανικού West Texas Intermediate αυξήθηκαν κατά 3,3% φτάνοντας τα 60,43 δολάρια το βαρέλι.

Παρόλο που οι αγορές είναι στο «πράσινο», η άνοδο είναι περιορισμένη λόγω των ανησυχιών για τις εύθραυστες σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Οι φόβοι για μια ενδεχόμενη κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παραμένουν.

OT Originals
Περισσότερα από Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο