array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(7) "Economy"
    [1]=>
    string(18) "Financial Industry"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση, μονοπώλησε η Metlen  

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 2.608,44 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 2.606,53 μονάδων (-0,66%) και 2.644,68 μονάδων (+0,79%)

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ήπια πτώση, μονοπώλησε η Metlen  

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Με απώλειες έκλεισε και σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να εντείνουν τις πιέσεις τους προς το τέλος της συνεδρίασης, ειδικά στους τίτλους που είχαν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,59% στις 2.608,44 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 2.606,53 μονάδων (-0,66%) και 2.644,68 μονάδων (+0,79%). Ο τζίρος ανήλθε στα 320,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 44,6 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,2 εκατ. τεμάχια αξίας 25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,55% στις 6.657,11 μονάδες, ενώ στο -0,24% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap στις 3.148,39 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,01% στις 3.034,32 μονάδες.

Επιλεκτικότητα

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης οι πιέσεις ήταν ελεγχόμενες στο Euronext Athens, οι εντολές εντάθηκαν στην τελευταία ώρα, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να επιστρέψει στη ζώνη των 2.600 μονάδων. Ήταν η τρίτη διαδοχική ημέρα που ο γενικός δείκτης έδειξε αδυναμία να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τη ζώνη των 2.630 μονάδων, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά χρειάζεται χρόνο στην αποτίμηση των νέων δεδομένων πριν από την επόμενη κίνηση.

Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον παρέμεινε στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία συνεχίζουν να καθορίζουν τον βηματισμό της αγοράς και να οδηγούν σε διαφοροποίηση των αποτιμήσεων. Πρωταγωνίστρια της ημέρας ήταν η Metlen, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου ενεργοποίησαν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με τη μετοχή να βρίσκεται στο επίκεντρο των συναλλαγών. Παράλληλα, χρηματιστηριακές πηγές έκαναν λόγο για συνθήκες που παραπέμπουν σε short squeeze, καθώς η αυξημένη ζήτηση φέρεται να οδήγησε επενδυτές με ανοιχτές θέσεις πώλησης σε αναγκαστικό κλείσιμο των θέσεών τους, ενισχύοντας περαιτέρω την άνοδο του τίτλου.

Την ίδια ώρα, στο υπόλοιπο ταμπλό επικράτησε πιο διττή εικόνα, καθώς αρκετοί επενδυτές προχώρησαν σε στοχευμένες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε μετοχές που έχουν υπεραποδώσει το τελευταίο διάστημα, χωρίς όμως να μεταβληθεί ουσιαστικά η συνολική επενδυτική στάση. Αντίθετα, τα χαρτοφυλάκια εμφανίζονται να αναδιατάσσουν τις τοποθετήσεις τους.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο και η ΔΕΗ σημείωσαν απώλειες άνω του 4%, με την ΕΛΧΑ να κλείνει στο -3,12%. Άνω του 2% ήταν η πτώση σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΤΕ και άνω του 1% σε Coca Cola, Aegean, Allwyn, Aktor, Eurobank και ΕΥΔΑΠ. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Πειραιώς, Λάμδα, Credia Bank, ΔΑΑ και Κύπρου.

Στον αντίποδα, η Cenergy σημείωσε άλμα 3,21%, με τις Metlen και Optima Bank να κλείνουν με κέρδη άνω του 2%. Άνω του 1% ήταν η άνοδος σε Jumbo και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Motor Oil, Helleniq Energy, Alpha Bank και Τιτάν.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies