array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(18) "Financial Industry"
    [1]=>
    string(7) "Economy"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(15) "Current Events1"
}

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίνουν στηρίξεις οι τράπεζες

Ο γενικός δείκτης διατηρεί την επαφή του με την περιοχή των 2.650 μονάδων

Χρηματιστήριο Αθηνών: Δίνουν στηρίξεις οι τράπεζες

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Σε θετικά εδάφη κινείται αυτήν την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τραπεζικό κλάδο, αλλά και τη ΔΕΗ, να δίνουν ισχυρές στηρίξεις, προκειμένου ο γενικός δείκτης να διατηρήσει τη ζώνη των 2.650 μονάδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,04% στις 2.658,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 155,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 18,9 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,09% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 6.800,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός άνοδο 0,85% στις 3.141,04 μονάδες.

Στήριξη από Πειραιώς και Alpha Bank

Από το πρωινό -0,82% το ΧΑ έχει καταφέρει να κινείται αυτήν την ώρα σε θετικά εδάφη και να υπερασπίζεται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την περιοχή των 2.650 μονάδων, καθώς η εικόνα στις τραπεζικές μετοχές λειτουργεί ως ανάχωμα. Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank δίνουν στηρίγματα στην αγορά, περιορίζοντας τις πιέσεις που καταγράφονται σε άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.

Ισχυρότερες είναι οι πιέσεις στις μετοχές του βιομηχανικού κλάδου, με την άνοδο των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου να επηρεάζει τη διαχείριση των θέσεων από την πλευρά των επενδυτών. Το αυξημένο ενεργειακό κόστος επαναφέρει στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, επιβαρύνοντας το επενδυτικό κλίμα στους σχετικούς τίτλους.

Την ίδια ώρα, η αγορά έχει στραμμένο το βλέμμα και στις αλλαγές των ευρωπαϊκών δεικτών STOXX, οι οποίες ανακοινώθηκαν και ουσιαστικά σηματοδοτούν την είσοδο στην τελική ευθεία για την αναβάθμιση της ελληνικής αγοράς. Η αναβάθμιση από τη STOXX έχει οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου, την ίδια ημερομηνία με την αναβάθμιση από τον FTSE Russell. Προηγουμένως, στις 18 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το σχετικό rebalancing, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, όταν και αναμένεται να υλοποιηθούν οι αναδιατάξεις που προκύπτουν από τις αλλαγές των δεικτών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 2,51%, με την Εθνική και την Alpha Bank να ενισχύονται κατά 1,31% και 1,06% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Helleniq Energy, Aktor, Coca Cola, Aegean, Τιτάν και Κύπρου.

Στον αντίποδα, Allwyn, Metlen, Motor Oil, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Cenergy, Jumbo, Optima Bank, Λάμδα, Eurobank, CrediaBank, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο και ΔΑΑ.

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies