
Για την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας να ζητηθεί αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών που επέφεραν αυξήσεις έως και 95% στα ακίνητα της πόλης και ειδικά σε περιοχές που ζουν νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
«Αυξήσεις που ξεπερνούν το 90% είναι αντικειμενικά 100% άδικες» τόνισε, προσθέτοντας ότι αφενός υπάρχει έλλειψη πλαισίου αφετέρου πρέπει να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που πλήττουν τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας. «Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, ζητήσαμε με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η μέγιστη αύξηση της τιμής των αντικειμενικών αξιών να μην ξεπεράσει το 55% σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο» είπε.
Αντικειμενικές αξίες: Έρχεται «λίφτινγκ» σε περιοχές με μεγάλες αυξήσεις
«Απογειώθηκαν» Βικτώρια και Κυψέλη
Όπως είπε η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών επέφερε σε 30 ζώνες εντός του Δήμου Αθηναίων αυξήσεις που κυμαίνονται από 45% έως και 95%», επισημαίνοντας ότι στην 6η κοινότητα, όπου βρίσκονται περιοχές όπως η Κολιάτσου, η Βικτώρια και η Κυψέλη παρατηρούνται αυξήσεις στην τιμή εκκίνησης από 900 ευρώ στα 1.450 ευρώ!
Επισήμανε ότι το καθεστώς αυτό οδηγεί σε αυξήσεις των ενοικίων, πλήττει βάναυσα πολλούς συνανθρώπους μας, οι οποίοι στερούνται επιδόματα τα οποία λαμβάνουν από ανάγκη και όχι από επιλογή, και προκαλεί στρέβλωση στην ίδια την αγορά, διότι ακίνητα τα οποία θα μπορούσαν να έχουν πωληθεί, δεν πωλούνται επειδή η αντικειμενική αξία τους είναι αρκετά πάνω από την αληθινή.
«Πιστεύω ότι θα ακουστούμε»
«Θέλω να πιστεύω, λοιπόν, ότι η πρόταση μας θα εισακουστεί. Άλλωστε, εμείς ακολουθήσαμε την προβλεπόμενη διαδικασία. Το θέμα τίθεται σε διαβούλευση και σωστά ζητείται η γνώμη των δημοτικών συμβουλίων, καθώς είμαστε ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στους πολίτες και μπορούμε ευκολότερα και πιο αποτελεσματικά να μεταφέρουμε ένα μήνυμα από κάτω προς τα πάνω. Και το μήνυμα αυτό, θέλω να πιστεύω ότι θα ακουστεί» ανέφερε ο Κ. Μπακογιάννης.


Latest News

Οδηγός για τα καταπατημένα - Πώς θα αποκτήσετε τίτλους ιδιοκτησίας
10+3 ερωταπαντήσεις για την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας για καταπατημένα ακίνητα – Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για την εξαγορά και η διαδικασία για την κατοχύρωση της περιουσίας

Σκέρτσος: Οι 10 πολιτικές της κυβέρνησης για προσιτή στέγη
Ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
![Ενοίκια: Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_akinhta_metavivaseis-1024x600-1-1-600x352.png)
Ποιοι δικαιούνται την επιστροφή ενός ενοικίου κάθε χρόνο [Παραδείγματα]
Το μέγιστο ποσό επιστροφής για την κύρια κατοικία ανέρχεται σε 800 ευρώ επαυξανόμενο κατά 50 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του ενοικιαστή

Νέο μπλόκο της Δικαιοσύνης στα μπόνους δόμησης - Φρένο και στις σοφίτες
Στον «πάγο» μπαίνουν οι σοφίτες στο πλαίσιο των μπόνους δόμησης - Κρίθηκε ως αντισυνταγματική η μη προσμέτρησή τους στον συντελεστή δόμησης μιας οικοδομής

Δεν έπιασαν ταβάνι ακόμη οι τιμές ακινήτων - Πόσο αυξήθηκαν το α' τρίμηνο
Οι υποψήφιοι αγοραστές και ενοικιαστές ακινήτων βρίσκονται σε απόγνωση λόγω της εκτόξευσης των τιμών ακινήτων – Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές ανά περιοχή

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός βουλιάζει σε «μαύρες τρύπες»-Ποιες ρυθμίσεις εξετάζονται
Σωρεία προβλημάτων κατά την εκπόνηση των δασικών χαρτών σε εκατοντάδες οικισμούς παραμένουν εμπόδιο στη χωρική ανάπτυξη της χώρας
![Ακίνητα: Ποιοι παράγοντες ανεβάζουν τις τιμές – Οι πιο ακριβές περιοχές στην Αττική [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/akinita-600x384.jpg)
Οι 10 εστίες που πυροδοτούν τις τιμές στα ακίνητα - Οι πιο ακριβές περιοχές [γραφήματα]
Τι αναφέρει μελέτη της Alpha Bank για τα ακίνητα και τις προοπτικές της αγοράς

Τα δύο σχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου
Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές

Πού βρίσκει... πόρτα το Σπίτι μου 2 - Η κούρσα για την χρηματοδότηση
Μεγάλο ενδιαφέρον για τη δεύτερη φάση του προγράμματος Σπίτι μου 2
![Μετακόμιση: Ποια είναι τα κίνητρα και τα κριτήρια των Ελλήνων [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/ot_metakomisi-600x352.png)
Γιατί μετακομίζουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι – Οι νέες τάσεις [γραφήματα]
Τι δείχνει πανευρωπαϊκή έρευνα «European Housing Trend Report 2024» που πραγματοποίησε το κτηματομεσιτικό δίκτυο RE/MAX Europe για την μετακόμιση σε Ελλάδα και Ευρώπη