Σε ηλικία μόλις 20 ετών, ο Έρλινγκ Χάαλαντ,  το αστέρι της Μπορούσια Ντόρτμουντ, θεωρείται ήδη ο πιο περιζήτητος παίκτης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η αξία του αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ομάδα έχει ήδη απορρίψει προσφορές αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας του και ο μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα  βρέθηκαν στη Βαρκελώνη για συνομιλίες με την Μπαρτσελόνα, με τον ισπανικό Τύπου να γράφει ότι ζήτησαν ένα ποσό που αγγίζει, αν όχι ξεπερνά, τα 150 εκατομμύρια δολάρια. Ενδιαφέρον για τον Χάαλαντ  έχουν επίσης εκφράσει η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι .

Μέχρι στιγμής, οι επαφές με τις διοικήσεις των ομάδων είναι διερευνητικές και ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα φτάσει το τίμημα για το «χρυσό αγόρι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Κοιτά μόνο το τέρμα

Ο Νορβηγός Έρλινγκ Χάαλαντ δεν είναι το είδος του ποδοσφαιριστή που θα βοηθήσει στην άμυνα. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να σκοράρει. Φέτος, έχει βάλει 35 γκολ για λογαριασμό της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ έχει στην κατοχή του την μπάλα λιγότερο χρόνο από ό,τι ο τερματοφύλακας της ομάδας του.

“Αν μπορούσα να επιλέξω, θα πήγαινα κατευθείαν προς το τέρμα για να σκοράρω” έχει δηλώσει.

Οι μόνοι παίκτες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης με περισσότερα γκολ από τον Χάαλαντ αυτή τη σεζόν είναι ο Ρόμπερτ Λιουάντοφσκι της Μπάγερν Μονάχου και το μόνιμο δίδυμο των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Όσοι τον γνωρίζουν τον θεωρούν εμμονικό στο να βάζει γκόλ.

Ο νέος βασιλιάς της μπάλας;

«Πάντα θέλει να σκοράρει, ακόμη και στην προπόνηση», δήλωσε ο πρώην διευθυντής της Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λούσιν Φάβρε. «Και αν δεν σκοράρει, θυμώνει με τον εαυτό του».

Από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην Ντόρτμουντ, το μεγαλύτερο ερώτημα για αυτόν είναι πού θα πάει μετά.

Παράγοντες του αθλητισμού τονίζουν ότι οι αθλητικοί σύλλογοι θα δώσουν μάχη για να τον κερδίσουν και η συζήτηση γύρω από το όνομά του στρέφεται στον κατά πόσον μπορεί να βρεθεί κάποιος να τον σταματήσει από το να σκοράρει τα επόμενα χρόνια.

Με το ποδόσφαιρο να ψάχνει απεγνωσμένα να χρίσει τους διαδόχους του Μέσι και του Ρονάλντο, ο Χάαλαντ έχει λάβει ήδη προνομιακή θέση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως