Μεικτή εικόνα κατάγραψαν οι κυριότερες ασιατικές κεφαλαιαγορές την Πέμπτη.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε στις 29. 642,69 μονάδες ενισχυμένος κατά 0.07%, απορροφώντας τις πιέσεις που δέχθηκε νωρίτερα, μετά τις δηλώσεις αξιωματούχου αναφορικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

«Υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για την οικονομική επιβράδυνση στην Ιαπωνία εξαιτίας της επαναμφάνισης του ιού, ωστόσο οι επενδυτές αναζητούν τις μετοχές εκείνες που θα ωφελούν από την ξένη ζήτηση» σχολιάζει στο Reuters o Νοριχίρο Φουζίτο, στρατηγικός αναλυτής στην Mitsubishi UFJ Morgan Stanley. Συνολικά 159 μετοχές του Nikkei κινήθηκαν ανοδικά και 60 υποχώρησαν

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά στο Χονγκ Κονγκ, καθώς τα θετικά στοιχεία για την οικονομική ανάκαμψη αυξάνουν τις ανησυχίες των επενδυτών για πιο αυστηρή πολιτική. Στο κλείσιμο ο δείκτης Hang Seng ήταν στις 28.793,14 μονάδες, μειωμένος κατά 0,37%. Με απώλειες έκλεισε και το χρηματιστήριο στην ηπειρωτική Κίνα Ο δείκτης CSI300 διαμορφώθηκε στις 4.94,97 μονάδες υποχωρώντας κατά 0,6% και ο Shanghai Composite Index έχασε 0.5% στις 3.398,99 μονάδες.

Κέρδη της τάξης του 0,38% κατέγραχαν οι μετοχές στη Νότια Κορέα , με ξένους επενδυτές να αυξάνουν τη θέση τους στην ασιατική αυτή αγορά. Ο δείκτης KOSPI έκλεισε στις 3.194,33 μονάδες.

Οι μετοχές της Αυστραλίας ανέκτησαν το χαμένο έδαφος την Πέμπτη και έκλεισεαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 14 μηνών, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη ότι η ανάκαμψη της οικονομίας ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Ο S & P / ASX 200 διαμορφώθηκε 0,5% υψηλότερα στις 7.058,6, μονάδες, καταγράφοντας το υψηλότερο κλείσιμο από τις 21 Φεβρουαρίου του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ασία