Τη διεκδίκηση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων του 2023 ή του 2025 θα επιδιώξει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο οποίος συζήτησε και συμφώνησε πάνω στο αίτημα αυτό με τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού Λευτέρη Αυγενάκη. σε συνάντηση που είχαν σήμερα στην Λότζια.

Για να προχωρήσει η διαδικασία, όπως τόνισαν και οι δυο, θα πρέπει να υπάρξει η σύμφωνη γνώμη από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που θα εμπλακούν στη διεκδίκηση. Στη συζήτηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κυρίως τα έργα στις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όπως το Παγκρήτιο Στάδιο.

Στόχος η Κρήτη να γίνει αθλητικός προορισμός

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι ο στόχος να γίνει η Κρήτη αθλητικός προορισμός απαιτεί συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, τουριστικών και αθλητικών, των νέων διοικήσεων των Ομοσπονδιών αλλά και της Πολιτείας που πρέπει όπως είπε «να βάλει πλάτη ώστε να έρθουν περισσότερες σημαντικές διοργανώσεις στην Κρήτη και περισσότερα χρήματα για υποδομές».

Επιπλέον ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να μπορέσουν ο Δήμος Ηρακλείου, με την ενδεχόμενη συνεργασία των Δήμων Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, να διεκδικήσουν τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του 2023 ή του 2025. «Εφόσον συμφωνήσουν τα Δημοτικά Συμβούλια, η Πολιτεία μπορεί να αναλάβει το κόστος των εγκαταστάσεων, οι οποίες στη συνέχεια θα μείνουν στην πόλη. Μιλήσαμε και για την πορεία των έργων και των μελετών στο Παγκρήτιο Στάδιο. Αποτελούν βέβαια ευθύνη του Δήμου κυρίως, ωστόσο φυσικά και μας ενδιαφέρουν. Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε βρει μια κοινή συνισταμένη, διότι ο τόπος μας, το Ηράκλειο, μας χρειάζεται όλους, να δουλέψουμε μαζί και να φέρουμε αποτελέσματα. ‘Αλλωστε από αυτά κρινόμαστε και όχι από τις καλές προθέσεις» κατέληξε ο κ. Αυγενάκης. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του τόνισε ότι «η συνεργασία είναι έτσι κι αλλιώς καλή και «ευελπιστούμε ότι θα συνεχιστεί έτσι, προς όφελος των δημοτών και της πόλης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα