Delphi Forum – Κλάους Ρέγκλινγκ: Η μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης ενισχύει το ευρώ

Οι πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης οδηγούν στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του Delphi Forum. Ένα διεθνές οικονομικό σύστημα που θα βασίζεται σε αρκετά νομίσματα σχεδόν ίδιας σημασίας θα είναι πιο αποδοτικό για την παγκόσμια οικονομία […]

Delphi Forum – Κλάους Ρέγκλινγκ: Η μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης ενισχύει το ευρώ

Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.

* indicates required

Οι πρωτοβουλίες για μεγαλύτερη ενοποίηση της Ευρώπης οδηγούν στην ενίσχυση του διεθνούς ρόλου του ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συζήτηση που είχε στο πλαίσιο του Delphi Forum.

Ένα διεθνές οικονομικό σύστημα που θα βασίζεται σε αρκετά νομίσματα σχεδόν ίδιας σημασίας θα είναι πιο αποδοτικό για την παγκόσμια οικονομία από σήμερα που κυριαρχεί το δολάριο, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι οι αναδυόμενες οικονομίες επηρεάζονται αρνητικά από τις προσδοκίες για σύσφιξη της πολιτικής της Fed (της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ), ενώ αν υπήρχαν περισσότερα νομίσματα με την ίδια σημασία δεν θα συνέβαινε αυτό.

Η διαφορά του ευρώ από το δολάριο μειώνεται, είπε, προσθέτοντας ότι 50 χώρες έχουν συνδεθεί με το κοινό νόμισμα.

Το ευρώ, σημείωσε, θα γίνει πιο ελκυστικό στους διεθνείς επενδυτές με την αύξηση των κοινών εκδόσεων χρέους από την ΕΕ, όπως αυτές για το πρόγραμμα στήριξης της απασχόλησης SURE και για το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα εκτινάξουν στα 2 τρισ. ευρώ το μέγεθός τους.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη διαδικασία της τραπεζικής ένωσης, η οποία θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή οικονομία, κάνοντάς την πιο ελκυστική για τους επενδυτές. Η τραπεζική ένωση, πρόσθεσε, ξεκίνησε πριν από χρόνια και έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα δύο από τα τρία στάδιά της.

Το τρίτο στάδιο, είπε, αφορά δύσκολα και πολιτικά ευαίσθητα θέματα, όπως το ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων (EDIS), η ολοκλήρωσή του θα πάρει κάποια χρόνια. Σημείωσε ακόμη ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πρωτοβουλία για την ενοποίηση των κεφαλαιαγορών της ΕΕ.

Περισσότερα από Επικαιρότητα

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433