Άλλο ένα εμβληματικό έργο, αυτό της δημιουργίας του Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό όρμο, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2021 και προχωρούν οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίησή του στο πλαίσιο της Β’ Φάσης της Ανάπλασης (ΑΔΑ: ΨΞΗ746ΜΤΛΡ-ΜΝΣ).

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τη στενή συνεργασία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ιωάννη Τσακίρη το έργο, εντάσσεται στο ΠΔΕ 2021 της Περιφέρειας με το ποσό των 200 εκ. ευρώ και προχωρούν οι διαδικασίες προκειμένου να δημοπρατηθεί και να ενταχθεί ώριμο και με σύμβαση στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από την Ε.Ε. στο τέλος του έτους, αναφέρει ανακοίνωση.

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης, με σταθερά βήματα, η Περιφέρεια Αττικής και τα στελέχη της έχουν καταφέρει μέσα από ένα στρατηγικό σχεδιασμό και μια μεθοδική προετοιμασία να εξασφαλίσουν την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τόσο τη δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό όρμο, όσο και του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Ραφήνας Πικερμίου. Τα δύο αυτά σημαντικά έργα, όπως τόνισε θα συμβάλλουν καθοριστικά στο όραμα να καταστεί η Αττική, Περιφέρεια-Πρότυπο.

Το έργο

Η δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στον Φαληρικό Όρμο Προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί για τη Β’ Φάση της ανάπλασης του Φαληρικού. Η ανάπλαση συμπεριλαμβάνεται στα εμβληματικά έργα της Περιφέρειας Αττικής τα οποία θα ενταχθούν στο υπό κατάρτιση νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027. Η χρηματοδότηση του Πάρκου από το ΠΔΕ συμβάλλει στην ταχύτερη υλοποίηση του.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό το έργο αφορά αναπλάσεις, κτιριακές υποδομές και εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Όρμο. Βασικοί άξονες της ανάπλασης είναι η ανάδειξη της Φύσης, της Επιστήμης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού. Το έργο θα συμβάλει στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της περιοχής καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Επίσης θα εξασφαλίσει χώρους πρασίνου και πρόσβαση στον Φαληρικό Όρμο.

«Η Αττική αλλάζει πρόσωπο. Με στρατηγικό σχεδιασμό και μεθοδική προετοιμασία η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της δημιουργίας του Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό όρμο. Εργαστήκαμε μεθοδικά και με σχέδιο, προκειμένου να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία υλοποίησης ενός εμβληματικού έργου που θα συμβάλλει στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην περιβαλλοντική αναβάθμιση συνολικά της Αττικής», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

«Στόχος είναι να γίνει η Αττική μία Περιφέρεια πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο και απολύτως λειτουργική για τους πολίτες της. Η δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου στο Φαληρικό όρμο Προϋπολογισμού 200 εκ. ευρώ, συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και επιβεβαιώνει τη βούληση μας να μεταβεί η Αττική σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία. Το έργο εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα αναπλάσεων αστικών και περιστατικών περιοχών το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης, από πόρους του ΕΣΠΑ αλλά και από ιδιωτικές πρωτοβουλίες».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές
Ταχιάος: Δημοπρατούνται εντός του καλοκαιριού έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ
Επικαιρότητα |

Ταχιάος: Δημοπρατούνται έργα ύψους 900 εκατ. ευρώ

Όπως τόνισε ο Νίκος Ταχιάος στόχος του Υπουργείου είναι μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και εντός του καλοκαιριού να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους αναδόχους εκτέλεσης των έργων